PaPi Napisano 12 Maja 2019 Share Napisano 12 Maja 2019 Witam, mam pytanie dotyczące dzbanecznika. Nie planowałem zakupu kolejnego do kolekcji, ale zobaczyłem coś takiego na targach w dobrej cenie no i stało się Pytanie brzmi czy przesadzać od razu po zakupie, widać 3 spore rośliny i chyba za mała ta doniczka. Nie chce mu zaszkodzić. Może lepiej poczekać trochę aż się zaaklimatyzuje. Co sądzicie? Przy okazji potwierdzi mi ktoś jaki to dzbanecznik? (rośliny miały etykietę, z tą str. https://www.monkeyjars.com/ Ktoś zna?) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master Napisano 12 Maja 2019 Share Napisano 12 Maja 2019 (edytowane) To Nepenthes ventrata. Ale ładny okaz .Ja bym go rozsadził, albo chociaż wymienił torf na nowy. Edytowane 12 Maja 2019 przez master Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon_pl Napisano 12 Maja 2019 Share Napisano 12 Maja 2019 Witam, ale jaja... Dosłownie wczoraj kupiłem identyko (trzy zdrowe dzbanki) z tej samej firmy. Dzbanecznik kupiony w Palmiarni Gliwice. Ja mojego na razie nie przesadzam jet w bardzo dobrej kondycji. Ma torf, nie był przesuszony i niech się trochę zaaklimatyzuje. Dzbanecznik jaki kupiłem: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi