marcino Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 Cześć drodzy koledzy i koleżanki. Moje pytanie tyczy się przesadzenia dzbanecznika Ventraty. Dziś go przesadziłem, ponieważ nie byłem pewny czy podłoże, w którym go kupiłem było odpowiednie, i czy w ogóle to torf oraz, czy czasem nie było w nim nawozów. Wczoraj kupiłem torf Athena, i dziś go przesadziłem do tego torfu. Co teraz może się dziać z rośliną? Czy zachamuje wzrost? Lub co innego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam69691 Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 Cześć drodzy koledzy i koleżanki. Moje pytanie tyczy się przesadzenia dzbanecznika Ventraty. Dziś go przesadziłem, ponieważ nie byłem pewny czy podłoże, w którym go kupiłem było odpowiednie, i czy w ogóle to torf oraz, czy czasem nie było w nim nawozów. Wczoraj kupiłem torf Athena, i dziś go przesadziłem do tego torfu. Co teraz może się dziać z rośliną? Czy zachamuje wzrost? Lub co innego? Witaj. Może zahamować wzrost i tracić dzbanki lecz jak już ruszy będzie od nowa dzbankował. Max 2-4 tyg może stać. Tego torfu to ja też używałem i jest ok. Tylko dla dzbanków używam jeszcze perlitu i martwego mchu torfowca + torf. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi