Skocz do zawartości

Jak i czy stosowac biohumus ?

maciek1992

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Tak jak w temacie czy ma ktos doswiadczenie w stosowaniu biohumusu? Pytanie nasunelo sie stad, ze rok temu podarowalem babci dzbanecznik ventrata. Nie wiedzac nic teraz mi sie przyznala ze stosuje nakretke na 2l wody i podlewajac inne rosliny to i dzbanecznika podleje. Rok temu mial moze 20cm wysokosci a teraz ma okolo 120-130 cm w dodatku puscil 2 boczne pedy lodygowe i jeden od korzenia. Bardzo ladnie dzbankuje dajac 5-10 cm dzbanki. Biohumus stosuje raz na miesiac. Do tej pory bylem przeciwnikiem nawozow. Ale patrzac na to ile sily wkladam w rozwoj dzbankow ( terrarium, spryskiwanie woda, budowa panelu led) i nie przynosi to zbyt duzych efektow w rozwoju roslin natomiast u babci ma jedynie parapet i oprysk woda raz na tydzien powoli zaczynam sie zastanawiac nad nawozeniem czystym organicznym nawozem np firmy Target.

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście dodaję rozcieńczony biohumus do dzbanków. Nie podlewam nim rośliny. Mogę powiedzieć że bardzo dobrze rośnie,z jednej rośliny w doniczce zrobiło się pięć.

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście dodaję rozcieńczony biohumus do dzbanków. Nie podlewam nim rośliny. Mogę powiedzieć że bardzo dobrze rośnie,z jednej rośliny w doniczce zrobiło się pięć.

W jakich proporcjach rozcienczasz ? Jak czesto dodajesz ? Prosze o konkrety :)

Odnośnik do odpowiedzi