Skocz do zawartości

Metamorfoza dzbanecznika

Rekomendowane odpowiedzi

jak byłem 2 dni temu w obi spotkałem 15 dzbaneczników 'Ventrata' i tylko 1 miał pułapkę i tylko jedną... :neutral: aż zal mi się ich zrobiło ale ratować by się nie opłacało...za umierające dzbaneczniki liczyli sobie 34.99zł spotkałem jeszcze muchołówki 'regular form' 2 i obie prawie umarły, oraktycznie nie do odratowania a za nie liczyli sobie 14.99zł :???: jak by mi je oddali to moze bym je odratował ale płacić za pułmartwe rośliny tele nie będę...szkoda ich :sad:

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...

NIE PRZYCINAJ DZBANECZNIKA W ZIMIE !!! z całą pewnością uszkodzisz go, przycinac można jedynie na wiosne... Łodyżke przycinamy tak aby pozostawić 2-4 oczek (chyba że wyżej mamy dorodnego dzbanka) ostrym nożem nastpnie odciętą błodyge tniemy na mniejsze kawałeczki i sadzimy o torfie w cieple i wilgoci...

Pozatym mam pytanko czy ten twój dzbanek stoi sobie tak poprostu bez karmezytu czy nawilżacza ? Jest tylko spryskiwany ? jeśli tak to niewiem jakim cudem ci nie umarł :shock: ale gratuluje pięknego dzbanka !

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.