Cephalotus Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Proste zapytanie, będzie ktoś w tym roku? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 (edytowane) Ja jadę w sobotę. Będzie jeszcze kilka innych osób z tego co wiem Edytowane 18 Czerwca 2019 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2019 Ja będę w sobotę, w niedzielę nie mogę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Będę w sobotę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2019 Może się spotkamy jakoś? Możemy wymienić się kontaktami. Ubiorę rzucającą się w oczy koszulkę, później pokażę jaką, bo muszę jeszcze zdecydować, to mnie będzie łatwo wyhaczyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Oczywiście Na wystawie powinienem być od 12 do bliżej nieokreślonej godziny, choć później chciałbym zwiedzić trochę miasto Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 18 Czerwca 2019 Share Napisano 18 Czerwca 2019 Ja również powinienem pojawić się w okolicy 10-12 to się spikniemy na miejscu już Może później jakieś piwo np.? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 20 Czerwca 2019 Share Napisano 20 Czerwca 2019 Ja mimo mojej wcześniejszej deklaracji zameldowania się w Pradze ostatecznie nie jadę. Główny powód jest taki, że nie pojawi się żaden interesujący mnie sprzedawca. Życzę zatem tym wszystkim, którzy się wybierają, mile spędzonego czasu i udanych zakupów. @Cephalotus Mam dla Ciebie propozycję koszulki. Znajdziesz coś takiego w swojej szafie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 21 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2019 Ja mimo mojej wcześniejszej deklaracji zameldowania się w Pradze ostatecznie nie jadę. Główny powód jest taki, że nie pojawi się żaden interesujący mnie sprzedawca. Życzę zatem tym wszystkim, którzy się wybierają, mile spędzonego czasu i udanych zakupów. @Cephalotus Mam dla Ciebie propozycję koszulki. Znajdziesz coś takiego w swojej szafie? Szkoda, zawsze miło byłoby poznać osobiście, ale cieszę się, że ktoś z forum będzie i liczę, że uda się spotkać i chwilkę porozmawiać. Zastanawiam się tylko czy poza Euro brać korony, czy nie będzie lepiej gdzieś na mieście kartą płacić, względnie chyba z Euro sobie przeliczą. Maćku, tak ładnych koszulek jak Ty to ja nie mam. :/ Ale mam inną, całkiem, całkiem. Mam taką: W takiej będę z żoną za rękę chodził, a jej koszulka będzie jeszcze ładniejsza. Mam Whatsappa, można do mnie w ten sposób pisać. Janocix, wyślę Ci swój numer zaraz na PW. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tora355 Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 Kto był z wystawców owadożerów ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 23 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2019 Kto był z wystawców owadożerów ? Nie rozglądałem się za nazwami handlarzy, więc nie potrafię powiedzieć, kto się pojawił. Podobno była jakaś lista ostateczna osób, które sprzedawały rośliny, ale ja jej nie wiedziałem. Mnie i żonie wystawa się bardzo podobała, miło było spotkać osoby z forum (Iglacy I Janocix), szkoda, że nie więcej. Bardzo przyjemnie nam się rozmawiało. Dziękuję Wam za spotkanie! Tak jakoś niefortunnie wyszło, że o wspólnym zdjęciu pozmyślaliśmy już daleko od wystawy, więc je pominęliśmy. Mimo, iż wystawa trwała całkiem długo, to jakoś ten czas popłynął bardzo szybko. Najpierw szał zakupów, aby wyłapać, co ciekawego, potem jakaś przekąska i pogaduchy. Ceny roślin były różne, czasami to samo u innej osoby było wielokrotnie tańsze, dlatego trzeba było się dobrze rozglądać, ale było w czym wybierać. Helek było raczej mało, dzbaneczników całkiem całkiem. Ciekawszych pływaczy prawie wcale. Tłustosze można było upolować nawet rarytasy i to nie za jakąś szaloną kwotę. Oto kilka zdjęć stoisk handlarzy: Zdjęć z części wystawowej: Więcej zdjęć można zobaczyć w mojej galerii KLIKNIJ TUTAJ. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 23 Czerwca 2019 Share Napisano 23 Czerwca 2019 (edytowane) Bardzo się cieszę, że wstawiłeś swoje zdjęcia - zaoszczędziłeś mi trochę czasu (wróciłem godzinę temu do domu...), no i same zdjęcia są o niebo lepszej jakości/ostrości! Jak dla mnie cała impreza była bardzo dobrze zorganizowana i udana. Na wystawie wszystkiego było po trochu, każdy miał na czym zawiesić wzrok i na co wydać oszczędności Jeśli chodzi o kiermasz to dominowały tłustosze i rosiczki (największy wybór i różnorodność). Heliamfor oraz ciekawych pływaczy było tyle co kot napłakał (co chyba jest dobrym newsem dla Ptaaha). Z muchołówkami i kapturnicami było raczej średnio, przy czym bardzo ucieszył mnie fakt, że kilku wystawców przyjechało ze swoimi autorskimi, kilkuletnimi siewkami kapturnic - stanowiło to miłą odmianę od reszty masowych krzyżówek z Holandii, których także nie brakowało na kiermaszu xD Jedyne czego mi na tej imprezie faktycznie zabrakło to cephalotusy - jakby wszyscy o nich kompletnie zapomnieli... Nigdzie nie dało się dostać, ani zobaczyć nic ciekawszego od typicali. Bardzo dziękuje Krzyśku i Adamie za mile spędzony czas. Nie ma to jak pogawędzić o roślinkach przy piwerku Edytowane 23 Czerwca 2019 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tora355 Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 A były jakieś mega klony muchołówek? Bo świat chyba teraz poszedł w kierunku kapturnic i rosiczek co ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 Z muchołówkami innymi od typicali były tylko dwa stoiska: Biflory (włoski nowy sklep), gdzie można było znaleźć popularne klony oraz kilka rzadszych odmian oraz mini stoisko Davida Svarca - on przyjechał jedynie z kilkunastoma doniczkami muchołówek, ale za to takich mega rzadkich/kolekcjonerskich. Tak jak wspomniałem - z mucholami było średnio porównując ten kiermasz na przykład to tego sprzed dwóch lat w Leiden. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon000r Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 Coś ciekawego z kapturnic udało się wam kupić? Może jakieś foteczki nowych nabytków? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi