Neodot Napisano 25 Lipca 2019 Share Napisano 25 Lipca 2019 Witam z Lublina . Aż ciężko uwierzyć, że dopiero dziś trafiłem na to forum, bo roślinki owadożerne mam od ponad 3 lat już . W załączniku moja kolekcja - zdjęcie niestety jeszcze z maja, ale to jedyne, na którym widać większość roślin w jednym miejscu (po jego wykonaniu zabrałem się za rozsadzanie, no i nie wszystkie mi się zmieściły na parapecie ). Sarracenia Tygo Drosera Capensis Pinguicula Tina S. Mitchelliana S. Leucophylla S. Flava S. Eva S. Barba S. Crimson Queen Dionaea Muscipula P. Weser Drosera Capensis Alba Heliamphora Heterodoxa x Minor S. Maron S. Fiona S. Psittacina Nephentes Hookeriana S. Purpurea ssp. Purpurea P. Cyclosecta Wysiane nasiona rosiczki (D. Lovellae) i Wysiane nasiona muchołówki amerykańskiej (D. Muscipula) Te ostatnie już jakiś czas temu wykiełkowały Ostatnio doszedł jeszcze N.Loowi x Ventricosa, ale nie ma go na tym zdjęciu . Mam nadzieję, że nic nie pominąłem ze zdjęcia . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 26 Lipca 2019 Share Napisano 26 Lipca 2019 Witamy na forum! Zachęcam do założenia swoich tematów w działach: listy roślin oraz zdjęcia i filmy hodowców. Z chęcią zobaczyłbym dalszy rozwój Twojej uprawy Pozdrawiam;! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neodot Napisano 26 Lipca 2019 Autor Share Napisano 26 Lipca 2019 Dzięki za sugestię . Postaram się porobić dokładniejsze zdjęcia poszczególnych roślinek (tu jest "wszystko na kupie" i w kiepskim świetle), ale muszę trochę je uporządkować . Jak uda mi się to ogarnąć (mam plan, by każdej roślince z osobna, poza siewkami, bo są malutkie póki co, zrobić jakąś ładną fotkę) to się pochwalę . Natomiast "uprawa" to chyba duże słowo, poza wysianymi w tym roku rosiczkami i muchołówkami w większości mam pojedyncze okazy różnych roślinek . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi