Krakenos Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Witam, Tak więc mam w planach zrobienie małego torfowiska w doniczce. Zamysł jest taki żeby było na tyle małe żeby móc je wrzucić do garażu na czas zimowania, a w okresie wiosennym-jesiennym mogło ono spokojnie stać na dworzu w pełnym słońcu. Chcę żeby było ono w miarę zróżnicowane także pomyślałem żeby umieścić w nim następujące rośliny: 4 kapturnice(leucophylla, alata, purpurea, rubra/psittacina/jakaś marketowa krzyżówka), 2 muchołówki z różnych kultywarów, oraz 2 rosiczki. I tutaj pojawia się moje pytania. Rosiczki są jedynymi roślinami w tym zestawieniu z którymi nie miałem żadnego doświadczenia, toteż czy ma ktoś jakieś rekomendacje jakie konkretne rosiczki dopasowałyby się do tego towarzystwa? Dodam jeszcze że na podłoże w torfowisku planowałem mieszankę piasku i torfu około 50/50, a z tego co wyczytałem rosiczki preferują jednak czysty torf, tak więc, dadzą sobie radę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 10 Sierpnia 2019 Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Na wszystkie Twoje pytania na tym forum już są zamieszczone odpowiedzi wystarczy poszukać http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...1&hl=Kastra Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakenos Napisano 10 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2019 Trochę mi nie przyszło do głowy żeby szukać w dziale artystycznym niemniej ten temat rozwija moje wątpliwości, dzięki za pomoc! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nerron Napisano 24 Września 2019 Share Napisano 24 Września 2019 Odradzam rosiczkę alicji, rozrasta się jak szalona nawet jak ma mało miejsca. Lepiej jakąś z długimi liśćmi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi