Skocz do zawartości

Szkodniki- Muchołówka

quroq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Z moją muchołówką dzieje się coś nie tak. Czernieją jej liście. Zauważyłęm, że po ziemi (i w niej) chodzą sobie takie małe szkodniki o długości do 2 mm. Czy mogą to być ziemiórki? Co w takim stanie zrobić? Przesadzić? a może jakis preparat, który byłby dostępny w sklepie ogrodniczym? Proszę o pomoc. Sorry za literówki.

pzdr.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość killer88

a jak wygladaja te robaki ?

mysle ze nawet jezeli bylyby to ziemiorki to one nie powoduja tego ze liscie robia sie czarne

jaka woda podlewasz rosline i czy stoi caly czas w wodzie ?

Odnośnik do odpowiedzi

thx, ale to jest jeszcze inny szkodnik. Bardzo malutnie i nie mogę zrobić im zdjęcia. Troche podobne do mszycy, tylko 2 razy mniejsze, podłużne. Szybko biegają. Nie wiem jak mogę to jeszcze opisać.

Roślina ma mokro, od kilku dni podlewam destylowaną H20. Chyba będę musiał wymienić ziemię.

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 months later...

@odświeżam ^_^

Nie wiem czy to te same robole ale ja wczoraj w nocy nie moglem spac i wlaczylem sobie światło w terrarium. Nagle patrze a tam pełno takich robaczków 2mm , szarych i skaczących ... Nie wiem co robić zaszkodza w czyms czy niech sobie biegaja ??

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.