Cwirek82 Napisano 24 Sierpnia 2019 Share Napisano 24 Sierpnia 2019 Witam, Wczoraj wykonałem wysiewu nasion. Podłoże pętli + torf. Całość zamknąłem w strunowych torebkach i wystawiłem na parapet okna. Dziś zobaczyłem białe obiekty czy to może być pleśń? Jak sobie z tym radzić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harpagornis Napisano 24 Sierpnia 2019 Share Napisano 24 Sierpnia 2019 To jest raczej pleśń, dosyć często pojawia sie na nasionach po wysianiu :/ Jedni mówią by je spryskać roztworem topsinu, ale trzeba bardzo uważać, bo łatwo można sobie rośliny później popalić, ja spryskuje samą wodą demineralizowaną, nie wiem dlaczego ale działa całkiem dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talco308720 Napisano 16 Września 2019 Share Napisano 16 Września 2019 To jest raczej pleśń, dosyć często pojawia sie na nasionach po wysianiu :/ Jedni mówią by je spryskać roztworem topsinu, ale trzeba bardzo uważać, bo łatwo można sobie rośliny później popalić, ja spryskuje samą wodą demineralizowaną, nie wiem dlaczego ale działa całkiem dobrze Hej ! Czy stosujesz wode destylowana do wszystkich nasion ?? Czy mozesz opisac troche proces od momentu wysiania do kielokowania?? -Co jaki czas spryskujesz nasiona woda destylowana? -Czy tylko ja uzywasz ? -Po jakim czasie wypuszczane sa pierwsze liscie ? Pozdrawiam ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi