Styq Napisano 30 Września 2019 Share Napisano 30 Września 2019 Jedna moja belka,w kolekcji. Uprawa na parapecie w żywym mchu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 30 Września 2019 Share Napisano 30 Września 2019 Przepiękna, zwłaszcza, że parapetowa. Rozumiem, że H. minor? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 30 Września 2019 Autor Share Napisano 30 Września 2019 Jak kupowałem to ,opisana była heliamfora heterodoxa,ale wydaje mi się że jest to heliamfora x midoxa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 2 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2022 Aktualny wygląd helki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 2 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2022 Helka, uprawa parapetowa ;). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemon Napisano 3 Sierpnia 2022 Share Napisano 3 Sierpnia 2022 W dniu 30.09.2019 o 18:28, Styq napisał: opisana była heliamfora heterodoxa,ale wydaje mi się że jest to heliamfora x midoxa Czyżby od tego sprzedawcy z allegro, który w nazwach ofert często ma słowo "dorosła"? Bardzo ładnie wygląda. Masz tam gdzieś wilgotnościomierz? Ciekaw jestem wilgotności powietrza na tym parapecie, zwłaszcza, że pod nim znajduje się kaloryfer - zimą musi być dość suche. Roślina stoi tam cały czas, czy praktukujesz jakieś schładzanie nocą albo doświetlanie zimą? Jakie wymiary ma doniczka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 3 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2022 (edytowane) Kupiłem od Ernesto, jak była malutka za około 20zł, ale że 3 lata temu. Doniczka jest 12cmx13, nie przestawiam ani nie schładzam. Stoi cały rok w tym samym miejscu. Podlewanie głównie polega na dolewaniu wody do pułapek, chyba że wyjeżdżam to też do podstawki. Nie doświetlam i nie mam wilgotnościomierza, średnia wilgotność roczna to ok. 50%. Edytowane 3 Sierpnia 2022 przez Styq Dodatkowe informacje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi