bolex Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 Witam. Chciałbym kupić tłustosza, ale nie wiem jaki byłby odpowiedni (czyt. "łatwy"). Czytałem, że dzielą się na 3 grupy, ale nie wiem czym się wyróżniają. Mieszkam w bloku i nie mam warunków do zimowania w niskiej temperaturze. Zastanawiałem się nad Weser oraz Tina. Jakie tłustosze są najłatwiejsze oraz jak je zimować? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Te co wymieniłeś oraz polecam p.afrodite u mnie pięknie rośnie na parapecie przez cały rok i prawie nie przestaje kwitnąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Tak jak powiedział Styg, 2 wymienione przez Ciebie tłustosze będą bardzo dobre, aczkolwiek Tina wygląda jak sałata, jest mało ciekawa. Jest również wiele meksykańskich gatunków podobnie prostych w uprawie jak P. esseriana, P. moranensis i inne. Mogę Ci sprezentować Wesera jeśli pokryjesz koszty przesyłki, a preferowana przeze mnie forma wysyłki to paczkomat. Proszę o PW gdy będziesz zainteresowany. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolex Napisano 21 Października 2019 Autor Share Napisano 21 Października 2019 To jeszcze mam pytanie co się z nimi robi w zimie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Tutaj masz dobry temat: http://www.rosliny-owadozerne.pl/BACKUP_old_forum/Tlustosze-meksykanskie-krotka-przygoda-t17225.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi