Romek1986 Napisano 3 Listopada 2019 Share Napisano 3 Listopada 2019 Witam, Ze względu na dobre maniery chciałbym wszystkich przywitać i zarazem podziękować, za tworzenie forum, na którym można znaleźć tak wiele przydatnych informacji. Trochę już poczytałem, sporo mi zostało jeszcze do ogarnięcia, sam nigdy nie byłem miłośnikiem roślin owadożernych (dawno temu zraziłem się, gdy mi każda muchołówka/rosiczka padała, nie mając pojęcia o tym, że trzeba je podlewać wodą zdekarbonizowaną), jednak użyteczność tłustosza u mojej drugiej połówki w kuchni przekonała mnie do drugiego podejścia do tych roślinek. Po wizycie na Krakowskiej wystawie roślin owadożernych zaopatrzyłem się w kilkanaście roślinek: , które na powyższym obrazku prezentują się wraz z aloesem pstrym i trzema czerymojami (sadzonymi z pestek). Po krótkim wstępie życzę wszystkim zdrowych, rosnących do olbrzymich rozmiarów roślinek i powodzenia w uprawie . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Felka Napisano 9 Listopada 2019 Share Napisano 9 Listopada 2019 Cześć! Zaczynasz widzę z grubej rury, od przyzwoitej liczby roślinek. Ładnie to wygląda, niech się chowają. Tłustosz w kuchni poluje na owocówki czy na czym ta jego użyteczność polega? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baraseq Napisano 10 Listopada 2019 Share Napisano 10 Listopada 2019 Na owocówki najlepsze są właśnie tłustosze lub rosiczki capensisy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek1986 Napisano 10 Listopada 2019 Autor Share Napisano 10 Listopada 2019 Dokładnie tak jak Baraseq napisał, tłustosz świetnie wyłapuje owocówki, z tego co się przekonałem rosiczka przylądkowa jest w tym jeszcze lepsza, ale ona potrzebuje dużego nasłonecznienia w przeciwieństwie do tłustosza, dlatego właśnie na niego się zdecydowałem do kuchni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi