stefek Napisano 8 Listopada 2019 Share Napisano 8 Listopada 2019 Witam, tak się prezentuje mój dzbanecznik. Ale bardziej chciałbym poznać Wasze opinie na temat ustawienia go a mianowicie wysoka doniczka z litrem wody w środku, na niej podstawka z wyciętymi otworami i na tym dzbanecznik. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 8 Listopada 2019 Share Napisano 8 Listopada 2019 Aby dzbanecznik nie stał w wodzie, ale rozumiem, że to tylko taka "nawilżarka"? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefek Napisano 8 Listopada 2019 Autor Share Napisano 8 Listopada 2019 1 godzinę temu, Sansei napisał: Aby dzbanecznik nie stał w wodzie, ale rozumiem, że to tylko taka "nawilżarka"? No oczywiście takie rozwiązanie do zwiększenia wilgotności, poziom tej wody jest trochę poniżej podstawki. Ale zastanawia mnie czy opracowałem dobre rozwiązanie, bo na ogół spotyka się jakieś mniejsze podstawki + keramzyt a tutaj aż litr wody, parowanie powinno być dzięki temu znacznie zwiększone no i roślina fajnie wzniesiona. Tylko nie wiem co wykombinuję jak go z czasem dam do doniczki wiszącej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 8 Listopada 2019 Share Napisano 8 Listopada 2019 Nie wiem czy pojemność pomoże na większe parowanie, bo w tym liczy się powierzchnia. Myślę, że powinno być ok. tylko czy woda nie będzie sie psuć?! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefek Napisano 9 Listopada 2019 Autor Share Napisano 9 Listopada 2019 Nie, nie psuje się, nie muszę jej wymieniać tylko co jakiś czas robię dolewkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi