Skocz do zawartości

Puzzle z dinozaurami... i nie tylko :)

Ptaah

Rekomendowane odpowiedzi

W ramach ciekawostki - zakupiłem sobie niedawno puzzle "Land of the Dinosaurs" marki Educa. Poza obecnymi tam licznie dinozaurami nie dostrzegłem na obrazku niczego szczególnego, jednak dopiero trzymając pudełko w ręku zauważyłem pokaźną kępę kapturnicy - najpewniej S. flava :)

Oto zdjęcie pudełka:

1958082898_educadino.thumb.jpg.b0fda017c669cab6bfa4b5993bf627a7.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, w miesiącach zimowych tłuczemy z Kropką ogromne ilości puzzli - głównie 1000-elementowe, ewentualnie 1500, 2000, przeważnie z motywami krajobrazowymi. Z racji mojego zainteresowania dinozaurami (i ogromnej miłości do nich w dzieciństwie) pokusiłem się o zakup takiego obrazka, a tu klops - nie ucieknę przed RO :D

Na takie z motywem roślin owadożernych nigdy się nie natknąłem (szczerze mówiąc nie przeszło mi przez myśl żeby się za czymś takim rozglądać). Rzuciłem okiem w Google i znajduję jedynie jakieś niszowe produkcje o niewielkiej elementacji.

Edytowane przez Ptaah
Odnośnik do odpowiedzi

2000 elementów to jest już pewne wyzwanie, szczególnie gdy nie ma się wystarczająco dużo miejsca na odpowiednie posortowanie. Preferujemy głównie robić 1000 :)

Tła i trudne motywy przypadają zawsze mnie - Kropka wybiera najlepsze kąski :(

Odnośnik do odpowiedzi