Gość Heriod9822 Napisano 23 Kwietnia 2020 Share Napisano 23 Kwietnia 2020 Witam mój dzbanecznik od jakiegoś czasu dostał pełno białych plamek na liściach jak i dzbankach, wyglądają jak by coś go nadgryzło tylko że nie mogę znaleźć żadnego pasozyta, kupiłem preparat na mszyce i inne szkodniki (Naturę multi-insekt ) popsikalem jakieś 10 dni temu ale nie widać żeby plamki znikaly. Dodam że pod białym "osadem" liść ma czarna plamkę. Proszę o pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jf85 Napisano 23 Kwietnia 2020 Share Napisano 23 Kwietnia 2020 Z tego co wyczytałem to działanie tego preparatu polega na uniemożliwieniu insektom oddychania, więc pewnie oparty jest na jakichś polisacharydach. Nie namawiam do chemii bo w domu nie powinno się jej stosować, ale u mnie mszyce nic sobie nie robiły z produktu podobnego (naturalnego) i koniec końców strzykawką musiałem zaaplikować Karate Zeona. Jemu już nie dały rady 😀 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi