stefek Napisano 26 Kwietnia 2020 Share Napisano 26 Kwietnia 2020 Witam, u mojego dzbanecznika w doniczce pojawił się mały odrost z ziemi, ma już ze 2cm, czy poczekać aż trochę urośnie czy wykopać go już teraz? Łatwo się przyjmują tego typu odrosty, często dzbaneczniki je wypuszczają? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master Napisano 27 Kwietnia 2020 Share Napisano 27 Kwietnia 2020 Jak masz dużą doniczkę to go zostaw. Ja zawsze zostawiałem te odrosty u dzbanecznika i po pewnym czasie robi się ładny lasek Mój dzbanecznik wypuszczał w ciągu roku kilka takich odrostów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon_pl Napisano 27 Kwietnia 2020 Share Napisano 27 Kwietnia 2020 Bezwzględnie go zostaw, nie ruszaj!. Często, u mnie 4 dzbaneczniki wypuszczają od korzenia nowe 'odrosty'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefek Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Jakoś sobie nie wyobrażam tak rozłożystych roślin jak dzbaneczniki koło siebie. 😨 Jak one się tam z liśćmi pomieszczą? Już nie mówiąc, że doniczka właśnie robi się za mała i być może w tym roku będę musiał go przesadzić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi