sintawati Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 Oto fotki moich roślinek: Sarracenia x 'Mitchelliana' [center:dea3ebb5bb]1.[/center:dea3ebb5bb] Sarracenia flava var. flava [center:dea3ebb5bb]2. 3. 4. [/center:dea3ebb5bb] Sarracenia purpurea ssp. venosa (???) [center:dea3ebb5bb]5. [/center:dea3ebb5bb] Utricularia sandersonii [center:dea3ebb5bb]6. 7. 8. [/center:dea3ebb5bb] Dionaea muscipula "Regular form" [center:dea3ebb5bb]9. 10. 11. [/center:dea3ebb5bb] Muchołówka... (???) [center:dea3ebb5bb]12. 13. [/center:dea3ebb5bb] Drosera capensis [center:dea3ebb5bb]14. 15. [/center:dea3ebb5bb] Drosera pulchella x nitidula [center:dea3ebb5bb]16. 17. [/center:dea3ebb5bb] I to byłoby na tyle (póki co :mrgreen: ), może później umieszczę fotki innych owadożerców, będących w mojej kolekcji :smile: Będę wdzięczna za identyfikację części roślinek :smile: Pozdro :!: :!: :!: P.S. Sorki, że fotki nie są pod postacią miniaturek, ani linków, ale nie chciało mi się kombinować :???: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 śliczne roślinki najbardziej podobaja mi sie kapturnice Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 Bardzo śliczne roślinki Najbardziej mi się podobają kapturnice i sandersonii. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 rosiczka to d.capensis muchołowka to chyba red pirania regular form to regular form to chyba purpurea venusta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 A pigmejka to chyba pulchella x nitidula, bo ma trójkątne "łapki" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ryve Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 muchołowka to chyba red pirania oj chyba nie - pirania ma inne 'zeby' (krotsze i bardziej masywne). ta ma dluzsze i bardziej smukle. przydaloby sie zdjecie bardziej wyrosnietej roslinki... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 Według mnie to all red gdyż jeden z liści jest czerwony ( ten środkowy ). Red Piranhe też bym wykluczył gdyż faktycznie ta ze zdjęcia ma inne "zęby". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ryve Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 Według mnie to all red gdyż jeden z liści jest czerwony ( ten środkowy ) jesli all red, to jakos slabo wybarwiony na czerwono... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 Ja stawiam na Red Dragon ale zobaczymy, co to naprawde jest za rok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes_90 Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 ja mysle ze to jest rosiczka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bakteria Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 Naprawde udane fotki. Wszystkie rośliny wyglądają na zadbane, pigmejki bardzo ładne. :cool: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4L!3n Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 to jest sadzonka . poczekja kilka miesiecy i dopiro sie zobaczy jak sie wybarwi i podrosnie .. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiuru Napisano 14 Lipca 2006 Share Napisano 14 Lipca 2006 Na roślinkach się nie znam, ale fotki mogę pochwalić. Wszystkie super, a 3,7 i 15 szczególnie fajne. Aż chyba zrobię sobie tapetę z 3 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 14 Lipca 2006 Share Napisano 14 Lipca 2006 Fotki bardzo ładniutkie. rosiczka moim zdaniem to capensis a mucholowka to sam nie wiem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ryve Napisano 14 Lipca 2006 Share Napisano 14 Lipca 2006 o kurcze! czyzbys miala mucholowke, ktorej nie ma nawet w nepenti?? cos mi mowi, ze bedziesz zaraz miala mase propozycji wymiany... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi