KwiatkiPLPL Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 Hej, moja saracenia nie była podlewana przez 11 dni i przyschła. Podlewam ją od 3 dni ale nadal się nie podniosła. Czy ona uschła czy da się ją odratować ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 Jeżeli roślina miała wilgotne podłoże, że złapała grzyba. Jeżeli podłoże wyschło na beton, to powinno się na kilka godzin zalać całą roślinę wodę, caluteńką wsadzić pod wodą. Po co Ci ten paprot w doniczce? Dziwne, że paprotka nie uschła... chyba jednak roślina dostała grzyba. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 Ja tam grzyba za bardzo nie widzę ale suchych kapturów nie da się już uratować. Za to część nie uschnięta wydaje się być jeszcze żywa i w nowym sezonie powinna wypuścić kolejne liście. Co mi się nie podoba to podłoże, nie wygląda na torf, a białe wykwity przypominają kamień (którego nie powinno być przy podlewaniu wodą destylowaną). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi