dnf Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Umieszczam pytanie w wątku ogólnym ponieważ w dziale "dzbanedznik" nie ma możliwości zakładania nowego wpisu? Moje 3 dzbaneczniki mają liście jak w załączniku. Czy to poparzenie słoneczne? Dziwi mnie to bo przez wakacje nie widziałem takich plam a wtedy jest największe słońce. Może to jednak coś innego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Wygląda na chorobę grzybową, nie mają przypadkiem za mokro? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dnf Napisano 14 Listopada 2020 Autor Share Napisano 14 Listopada 2020 Treraz wniosłem je do domu to trochę podeschną - można im jakoś pomóc czy po prostu poczekać? Nie wiem czy przesadzanie do nowej ziemi w tym okresie ich nie dobije? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Ja bym zostawił jeśli nie jest w doniczce błoto i nie śmierdzi. Niech przeschnie i trzeba obserwować czy choroba grzybowa nie postępuje. Liście które są całe zaatakowane to bym obciął. Może ktoś ma większe doświadczenie w tej kwestii, dobrze żeby się wypowiedział. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi