Tosia Napisano 18 Grudnia 2020 Share Napisano 18 Grudnia 2020 Nie planuję w tym roku zimowania, roślinkę kupiłam jakiś tydzień temu. Czy w takim wypadku mam doświetlać muchołówkę? (okna zasłania mi wielkie drzewo) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 18 Grudnia 2020 Share Napisano 18 Grudnia 2020 Musisz zimować, bo inaczej zacznie marnieć i może uschnąć. Muchołówka musi mieć temperaturę zimowania max. do 10 stopni. Moja stoi na zachodnim parapecie bez doświetlania i ma zapewnioną optymalną temperaturę. I tak zimuje od wielu lat. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosia Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2020 ok, a kiedy temperatury są ujemne? to co mam z nią wtedy zrobić? i czy mogę ją trzymać na balkonie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 19 Grudnia 2020 Share Napisano 19 Grudnia 2020 Musisz ją postawić w takie miejsce gdzie będzie miała jak najwięcej Słońca i temperaturę max. do 10 stopni przez całe swoje zimowanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosia Napisano 19 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2020 13 godzin temu, Tosia napisał: a co z przymrozkami? np -3 ? poradzi sobie? można ją jakoś zabezpieczyć przed ujemną temperaturą? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 19 Grudnia 2020 Share Napisano 19 Grudnia 2020 Ogólnie jak rośnie w donicy to może utracić wszystkie liście, jak przymrozki będą większe przez dłuższy okres to możesz stracić roślinę. Jeśli chodzi o przykrywanie to możesz obłożyć styropianem do około doniczki,żeby ziemia nie przemarzła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 21 Grudnia 2020 Share Napisano 21 Grudnia 2020 Osobiście zimuje w garażu nie ogrzewanym i doświetlam 6h Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi