Pawel Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Witam, mam pytanie, posiadam już kilka gatunków ''łatwych'' w uprawie. Chciałbym zakupić za jakiś czas jakieś ciekawe gatunki rosiczek, ale dla średniozaawansowanych. Czy takowe istnieją? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Cześć, łatwiej byłoby napisać, co już uprawiasz i jak Ci to idzie. Mieć, a dobrze uprawiać, to dwie różne rzeczy. Istnieje mnóstwo roślin owadożernych o różnym poziomie trudności, zależnych od Twoich możliwości. Nie wiedząc, jakie warunki możesz zapewnić, trudno coś zaproponować. Ale rosiczki zwykle dzielą się na łatwe - rosną bez problemu i trudne - sprawiają problemy. Znaleźć coś po środku, to takie trochę naciąganie z obu stron. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Napisano 30 Marca 2021 Autor Share Napisano 30 Marca 2021 (edytowane) Uprawiam capnensisa, madagaskarską, kilka dzbanków i muchołówki. Idzie mi bardzo dobrze. Doświetlam żarówką, ale mam w planach dokupić panel LED. Dzbanki trzymam w tacce z keramzytem (mają kilka dzbanków). Generalnie chcę coś pięknego i wyjątkowego co wytrzyma bez terrarium. Edytowane 30 Marca 2021 przez Pawel Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murfa Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 Nepenthes briggsiana., może piękną donice na balkon z kapturnicami i mucholami? Myślę ze helka w ladnym okraglym naczyniu/ sloju z warstwami kamieni ozdobnych tez ladnie wyglada. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Napisano 30 Marca 2021 Autor Share Napisano 30 Marca 2021 Helka czyli co? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon221 Napisano 30 Marca 2021 Share Napisano 30 Marca 2021 (edytowane) Chodzi o heliamforę Edytowane 30 Marca 2021 przez szymon221 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Napisano 30 Marca 2021 Autor Share Napisano 30 Marca 2021 (edytowane) Zobaczymy, spróbujemy. A cefala też można do jakiejś kompozycji? Edytowane 31 Marca 2021 przez Pawel Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi