Dorian Napisano 2 Kwietnia 2021 Share Napisano 2 Kwietnia 2021 Hej, dawno mnie tu nie było. Chciałbym Wam w skrócie zaprezentować wykonane przeze mnie terrarium sterowane za pomocą Arduino. Terrarium jest zaizolowane styrodurem i spienionym PCW a sam pojemnik wykonany jest z plexi. Oświetlenie załącza się stopniowo od najmniejszej możliwej mocy i rozjaśnia się z upływem dnia (diody CREE 5000k) oraz diody UV (świecą 2h dziennie). Za zbijanie temperatury odpowiada moduł Peltiera (nie z allegro, Peltiery po 20zł nie nadają się do niczego) i dobry zestaw radiatorów. Wymiar wewnętrzny pojemnika to 35x35x35 cm (pomieści 49 kwadratowych doniczek 5x5x7 ). Temperaturę mogę zbić nawet do 12 stopniii rozpoczynąjac od 27. Temperaturę w nocy utrzymuje w okolicach 15 stopnii. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 2 Kwietnia 2021 Share Napisano 2 Kwietnia 2021 Profesjonalna robota. Czekam na zdjęcia roślin, jak wyglądają w tym terarium😀. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon_pl Napisano 2 Kwietnia 2021 Share Napisano 2 Kwietnia 2021 Cześć Dorian. Spoko robota i wykonanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi