Rapero7000 Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Czy to normalne aby nowa wyrastająca łapka muchołówki jeszcze nie wykształcona zaczęła czernieć. Moim zdaniem za dużo miała wilgoci i wody w podłożu, dlatego przestałem na jakiś podlewać. Muchołówka jest w terariumi była przykryta folią w celu otrzymania wilgoci praktycznie nie musiałem podlewać. Ale moim zdaniem trochę przesadziłem z ilością wody na początku mogłem poczekać aż wyparuje . Od razu jak to zauważyłem ściągnąłem tą folią i trochę zasuszę podłoże i dopiero wtedy będę podlewać. Roślina jest doświetlana codziennie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Cześć, zdjęcie kest trochę nieostre, nie wiem, o czym mówisz, bo ja nie widzę niczego niepokojacego w tej roślinie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapero7000 Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Chodzi o łapkę z lewej strony, która już zrobiła się czarna na czubku choć jest to nowa dopiero wyrastająca łodyga. Moim zdaniem nie powinno tak być. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 25 Kwietnia 2021 Share Napisano 25 Kwietnia 2021 Nie przejmowałbym się tym zupełnie, tak sie zdarza. Reszta jest w porządku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapero7000 Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2021 Czy napewno z rośliną jest wszystko OK? Kolejne nierozwinięte jeszcze łapki czarnieją Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MissMuffin Napisano 26 Kwietnia 2021 Share Napisano 26 Kwietnia 2021 Cześć, trochę głupie pytanie, ale zimowała? Może to jest powód ewentualnych problemów? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapero7000 Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) Głupie, nie głupie. Jestem amatorem dlatego pytam. Czy zimowała nie mam pojęcia jak dostałem przesyłkę z rośliną były kwiaty, które obciąłem wieć moim zdaniem była już chyba po okresie zimowania. Na chwile obecną zrobiłem przerwę w podlewaniu. A czy powodem tych czarnych łapek może być nadmierne doświetlanie za pomocą lampy led czy nie ma takiej szansy? Moim zdaniem za mokre podłoże na początku było i teraz ograniczyłem podlewanie. Ale nie wiem czy mam rację. Co zrobić z tymi łapkami, obciąć je teraz czy zaczekać aż zrobi się cała łodyga i obciąć? Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez Rapero7000 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi