Arcykaplan Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 Cześć, Postanowiłem, że zacznę swoją przygodę z owadożerami. Temat bardzo przemyślałem. Została jedna, ważna kwestia- wybór rośliny na początek. Zastanawiałem się między Darlingtonią Kalifornijską a jakąś Kapturnicą, a jeśli kapturnicą- to jaką? Mile widziane byłyby również porady dotyczące hodowli danej rośliny. Może jeszcze dopiszę, może być to również jakaś Drosera. Chodzi mi o to, aby moja pierwsza roślina mimo wszystko wyglądała efektownie. Pozdrawiam Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 Myślę, że powinieneś rozpocząć swoją przygodę od wglądu do tego działu: https://www.rosliny-owadozerne.pl/forums/forum/171-opisy-roślin/ a jeszcze bardziej tego: https://www.rosliny-owadozerne.pl/forums/forum/23-faq-dla-początkujących/ W życiu nie ma drogi na skróty. Zdobywanie wiedzy i doświadczenia wymaga nakładu energii i czasu. Opłaca się być pracowitym i sumiennym w dążeniu do celu. Myślę, że na zadane pytania znajdziesz odpowiedzi w podlinkowanych działach. Jeżeli już na początku zamierzasz się brać za rośliny raczej bardziej, jak mniej wymagające, to oczywistym jest, że brakuje Ci wiedzy. To forum ma ogromne pokłady wiedzy, z których możesz skorzystać. Udanej lektury! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcykaplan Napisano 15 Maja 2021 Autor Share Napisano 15 Maja 2021 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Może faktycznie brakuje mi sporo wiedzy. Jeszcze sié nie zdecydowałem, czy nie zająć się kaktusami. Raz jedengo udało mi się zasuszyć😅 Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam serdecznie, miłej nocy! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murfa Napisano 17 Maja 2021 Share Napisano 17 Maja 2021 Poczytaj ciut o hodowli, kup sobie muchołówke, tlustosza, dzbanka i rosiczke. Najlepiej te marketowe. Koszt pare złoty a po roku ocenicz co ci sie podoba albo co wczesniej zabiles😂 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi