Fifek9012 Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 Cześć! Nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na forum (albo za słabo szukałem), ale co zrobić z tym dzbanecznikiem? Czy może tak stać, jak jest teraz, czy może zakopać go głębiej/dać mu jakiś patyczek, żeby stał prosto, albo podsypać go torfem? Roślina kupiona w Leroy, miała zaledwie dwa dzbanki, ale liście pięknie zielone, które niestety zczerniały i musiałem je obciąć, jak już były kompletnie bez koloru, a w ich miejsce wyrosły nowe liście, tylko wyżej i jak widać, rośną dwa dzbanki, a trzeci jest w drodze Czy coś z nią robić, żeby stała prosto i żeby nie złamał się ten stożek? Czy w miejsce uschniętych liści wyrosną nowe liście, czy raczej na to nie liczyć? Dodatkowo przy okazji, jakby ktoś był w stanie zidentyfikować, co to za odmiana, będę wdzięczny (wiem, jest na to odpowiedni temat, ale po co bić 100 postów, skoro można w jednym?) Z góry dzięki za pomoc! pozdrawiam! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 W tych miejscach gdzie uschły liście nowe nie wyrosną. Ale będą wychodzić wyżej z środka, nie masz co się martwić. Tak dzbaneczniki rosną, a prawdopodobnie jest to ventrata , ale będzie widać dokładnie jak dzbanki będę większe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi