Maat36 Napisano 21 Października 2021 Share Napisano 21 Października 2021 Witam posiadam Muchołówke.Mam kłopot gdyż zamykają się pułapki,szybko otwierają ale nie trawi pokarmu.Jedna pułapka pożółniała.Dodam zdjęcie.I poproszę o diagnozę.Dziękuje. 🙃 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 21 Października 2021 Share Napisano 21 Października 2021 Ciężko stwierdzić ze zdjęcia, żółknięcie liści może być powodem przelania lub po prostu ze starości. Ogólnie muchołówki muszą mieć odpowiednie zimowanie. Jak chcesz żeby przeżyła zimę w dobrej kondycji powinieneś zapewnić jej jasny parapet z temperaturą nie przekraczającą 10 stopni. Na forum znajdziesz wiele przydatnych rad w uprawie tej rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maat36 Napisano 23 Października 2021 Autor Share Napisano 23 Października 2021 Ok dziękuję. Właśnie cały czas stoi na parapecie .Z temp.Trudniej ponieważ. W domu jest raczej wyższa.Czasami jak nie wieje mocno wystawiam ją na balkon.A że mieszkam na 10 piętrze.To często mocno wieje.;(.A mam ja od ok.2 miesięcy dopiero.Rozrosła się trochę szybko.Niewiem gdzie jej zanieść taką temperaturę. Ale dziękuję za odp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi