GreenBit Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 Witam, Chciałbym sięgnąć o pomoc do was, albowiem dotycząca kwestii dekoracji. Mam dwie doniczki drosera spatulata i jedną drosera capillaris, jestem kompletnie zielony w temacie i to są moje pierwsze roślinki które wyhodowałem z nasion. No i siedzą tak samotnie wśród tego torfu w doniczkach które też nie są najpiękniesze, czy mógłbym im powierzchnie torfu zasypać jakimś drobym żwirem, albo dodać jakiś mech torfowy? Jeżeli tak to jakim mchem? No i ostatecznie czy znacie jakieś ładniejsze doniczki/podstawki, bo niechciałbym bym się ograniczać do podstawowej, plastikowej brązowej "doniczki". Dzięki wielkie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon221 Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 (edytowane) Cześć, Można wrzucić rosiczki do szklanej kuli. Udekorować żwirkiem, kamyczkami itp. Do środka dać warstwę keramzytu, na to torf a on sam z czasem zarośnie się mchem Edytowane 4 Stycznia 2022 przez szymon221 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi