NZ4185 Napisano 21 Maja 2022 Share Napisano 21 Maja 2022 Co mam z tym zrobić i co to jest te dwa pędy u jednej muchołówki a u drugiej ten jeden mały pęd i jak się trzymają moje muchołówki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 21 Maja 2022 Share Napisano 21 Maja 2022 Pędy kwiatowe. Tnij, bo ci muchole zmarnieje. Włóż sobie w mokry torf (tylko głeboko, gdzieś do połowy całości pędu) i czekaj na nowe rośliny z tych pędów. Prawie zawsze się udaje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NZ4185 Napisano 21 Maja 2022 Autor Share Napisano 21 Maja 2022 O dzięki wielkie nie wiedziałem o tym Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NZ4185 Napisano 21 Maja 2022 Autor Share Napisano 21 Maja 2022 Zrobiłem to i czekam na następne muchołówki wiesz ile mniej więcej trzeba czekać na pierwsze oznaki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Uczciwie to nie. Mam tyle różnych roślin, że po włożeniu pędów zaglądałem co jakiś czas i nagle były. Pewnie pare tygodni to trwało. Nie zawsze się udaje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NZ4185 Napisano 22 Maja 2022 Autor Share Napisano 22 Maja 2022 Ok dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Fotka z tym jak to mniej więcej wygląda. Z prawej już coś się pojawia. Z lewej nadal czekam, ale jestem sceptyczny. Z przodu mniej więcej roczna z pędu (raczej mniej niż więcej). U mnie to stoi w wodzie cały czas jak rosiczki. Wynika to z tego, że włożyłem to w doniczkę z rosiczką na początku muchole trzymam inaczej. No, ale jak działa to po co zmieniać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NZ4185 Napisano 24 Maja 2022 Autor Share Napisano 24 Maja 2022 O dzięki A tak poza tematem jaki kolor świateł do roślin owadożernych jeżeli chodzi o oświetlanie I gdzie można kupić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 25 Maja 2022 Share Napisano 25 Maja 2022 Tu masz aktualnie ciekawą dyskusję. Najpierw sam dobierałem lampy i ostatecznie są za mocne i były droższe niż mogłoby być. Kolejne już za radą @Cephalotus. Polecam skorzystać z jego wiedzy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NZ4185 Napisano 25 Maja 2022 Autor Share Napisano 25 Maja 2022 Dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi