NZ4185 Napisano 25 Maja 2022 Share Napisano 25 Maja 2022 (edytowane) Czy da się ją uratować? Zapomniałem ją podlać i ziemia uschła jak to zauważyłem to od razu obficie ją podlałem do połowy doniczki, ale trochę mi uschła. Co teraz mam zrobić? I co to są te dwa tam te małe kwiatki? Niektóre uschnięte obciąłem. Edytowane 25 Maja 2022 przez NZ4185 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 25 Maja 2022 Share Napisano 25 Maja 2022 Czekać, obserwować powinno być ok. Wszystko zielone. Te maluchy to nowe rosiczki. Podrosną to będzie łatwiej powiedzieć jakie. Jak te maluchy nie uschły to i duża przeżyje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NZ4185 Napisano 25 Maja 2022 Autor Share Napisano 25 Maja 2022 (edytowane) Dobrze wiedzieć. Te stare obciąć i zostawić same nowe? Edytowane 25 Maja 2022 przez NZ4185 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DagAla Napisano 21 Stycznia 2024 Share Napisano 21 Stycznia 2024 witam, moja rosiczka umarła? czy ktoś jestc w stanie potwierdzić czy to zimowanie i brak nasłonecznienia czy roślinka umarła i nic już się nie da zrobić. https://photos.app.goo.gl/Zj3VjF37y83TtqJeA https://photos.app.goo.gl/thzJQTpvdE1nfJ7X8 drosera canspensis mieszkajaca w torfie i podlewana do podstawki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 22 Stycznia 2024 Share Napisano 22 Stycznia 2024 Wygląda na martwą, te rosiczki nie potrzebują zimowania, gdyż są subtropikalne. Jedynie zwalniają swój rozwój gdy mają mniej światła. Jeśli korzeń jest zdrowy, to jest szansa że odbije od korzenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi