chlepeu Napisano 19 Czerwca 2022 Share Napisano 19 Czerwca 2022 moja muchołówka uschła i zwiędła. Stało się tak ponieważ wyjechałem na 3 dni. Nie wiem co mam zrobić jak narazie podlałem ją przegotowaną i odstaną wodą. POMÓŻCIE PROSZE Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 20 Czerwca 2022 Share Napisano 20 Czerwca 2022 Utrzymuj wilgotne podłoże i czekaj aż odbije. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 20 Czerwca 2022 Share Napisano 20 Czerwca 2022 Uschła dlatego, że wyschła. Cebula powinna się ostać. Kup wodę destylowaną/demineralizowaną, nasącz podłoże doszczętnie, nie dopóść do kolejnego przesuszenia. Możesz kupić sznurówkę, taką szeroką, wcisnąć przez otwód w dnie do środka, tylko część, a przed wyjazdami stawiać doniczkę w słoik z wodą, sznurówka pociągnie wilgoć. Sprawdź sobie taki system awaryjny, zanim znowu wyjedzisz, to nie powinno być kolejnych katastrof. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chlepeu Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2022 @Cephalotusroślinka wypuściła nowe listki i nową "główke". :DD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 21 Czerwca 2022 Share Napisano 21 Czerwca 2022 To pilnuj podlewania, bo na pewno będzie znacznie osłabiona,ale ważne, że żyje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemon Napisano 21 Czerwca 2022 Share Napisano 21 Czerwca 2022 W dniu 20.06.2022 o 15:20, chlepeu napisał: roślinka wypuściła nowe listki i nową "główke" W jeden dzień? Szybko poszło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi