Kubula Napisano 20 Czerwca 2022 Share Napisano 20 Czerwca 2022 Witajcie, pomysł na szklarnię ma już ponad rok. Od września budowałem po trochu różne elementy szklarni, zbierałem materiały i z końcem maja się udało. Tak to wygląda na ten moment 😁 wrzucam kilka fotek roślin. Zapraszam do oglądania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 20 Czerwca 2022 Share Napisano 20 Czerwca 2022 Wygląda bardzo fajnie i co na zimę też w niej zostaną? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 20 Czerwca 2022 Share Napisano 20 Czerwca 2022 Bardzo ładne rośliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 20 Czerwca 2022 Share Napisano 20 Czerwca 2022 Roślinki bardzo ładne. Dołączam się do pytania Sensei, co zimą? Ostrożnie z Darlingtonią, ona lubi ruch powietrza, żeby Ci się nie udusiła w szklarni. Prośba z mojej strony, jak dajesz roślinę, a nie widać etykiety,daj nazwę do niej, żeby było wiadomo, na co patrzymy. Zdecydowanie wiele roślin Ci eksploduje ze wzrostem, tego jestem pewien. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubula Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2022 Zimą wszystkie zostaną na swoim miejscu. No może prawie- niezimujące rosiczki i tłustosze wrócą do domu pod lampy w okolicach września. Szklarnia zwykle jest otwarta po dwóch stronach ponieważ w cieplejsze dni termometr wskazuje +50 stopni . Na zimę raczej nie będę dawał żadnej nagrzewnicy , myślę o zabezpieczeniu jednej pary drzwi od wewnątrz folią bąbelkową żeby nie było przeciągu i chyba tyle. Postaram się za jakiś czas wrzucić fotki wszystkich roślin jakie mam z etykietami ale to jak czas pozwoli. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefju_mefju Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 Piękne masz rośliny. Fajnie że masz możliwość na szklarnię. Mi też się marzy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murfa Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 Miodzio. Panie, prosze o wiecej zdjec Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubula Napisano 26 Lipca 2022 Autor Share Napisano 26 Lipca 2022 (edytowane) - Edytowane 27 Października 2023 przez Kubula Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubula Napisano 11 Października 2022 Autor Share Napisano 11 Października 2022 Pora na kilka fotek roślin ze szklarni, głównie kapturnice S. (flava var. ornata x oreophilla) x purp. montana oraz S. moorei D. Svarc cl1 x ((leucophylla x oreophilla) x leucophylla "Milton" clone B) S. x hybride D. Svarc, UCL4 S. "Black Widow" x leucophylla 'Helmut's Delight' S. ("Wilkerson White Knight X OP) X 'Adrian Slack' S. moorei 'Pinkish Top' MK H87 X leuco 'Helmut's Delight' S. "Wilkerson White Knight" X 'Leah Wilkerson' S. (Leah Wilherson' x 'Leah Wilkerson') X 'Wilkerson White Knight' S. (Leah Wilherson' x 'Leah Wilkerson') X 'Wilkerson White Knight' Oraz kilka ciekawych siewek wysianych na wiosnę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubula Napisano 20 Listopada 2022 Autor Share Napisano 20 Listopada 2022 S. psittacina var. okefenoeensis 'Big Globose Heafs' exDr. Konig, P 1 SL x self regia, schowana już do piwnicy liście jej oklapły, miejmy nadzieje że w przyszłym roku będzie większa d. binata, najdłużej cieszące oko rosiczki - gdy nasze rodzime gatunki już są uśpione te dalej świetnie wyglądają tutaj s. leucophylla powoli zmienia kolory na jesienne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubula Napisano 26 Marca 2023 Autor Share Napisano 26 Marca 2023 Kilka fotek budzących się rosiczek. U mnie niestety na ten moment bez kwiatów- jednak zwykła folia a poliwęglan lub dogrzewana pokazuje swoje minusy wiosną. drosera xobovata drosera anglica x filiformis drosera rotundifolia seta wraz z zarodnią, ładnie nawet to wygląda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubula Napisano 31 Maja 2023 Autor Share Napisano 31 Maja 2023 Fotki foteczki, na razie tzw mix, gdy reszta kapturnic i rosiczek urośnie fotki będą podpisane, zapraszam do oglądania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 31 Maja 2023 Share Napisano 31 Maja 2023 Ładne to Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 2 Czerwca 2023 Share Napisano 2 Czerwca 2023 Nawet bardzo ładne zwłaszcza kapturnice, takie świeże i dorodne. W środku lata musisz mieć tam niezły gąszcz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubula Napisano 5 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2023 W dniu 2.06.2023 o 21:17, MarcinS napisał: Nawet bardzo ładne zwłaszcza kapturnice, takie świeże i dorodne. W środku lata musisz mieć tam niezły gąszcz. Oj tak gąszcz jest i z roku na rok na pewno będzie większy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi