Struś Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2023 (edytowane) W dniu 1/23/2023 o 7:29 AM, bibosz1 napisał: No moim zdaniem to niestety przegnilo. Oszysc co sie da, jak nie jest miekkie zamocz w tapsinie czy innym na plesn i proboj pod tymi lampami. Moze daj nawet na podstawki zeby mialy blizej zrodla swiatla niz dzbanki. To twarde rosliny i jak nie zgnily to bedzie ok, daj im tylko czas. Dzbanki maja ta czerwien na krancach lisci, jeszcze w komtrqscie to tej pieknej, prawie jednolitej zieleni, ale jak cos ma byc to wyjdzie za 2-3 tyg. Ile masz ja pod tymi lampami? Plus taki, ze zacznie zdecydowanie wieksze dzbanki puszczac Cześć. Czyli jednak za dużo wody było ? Tak to miękkie było, było dla tego że przeciąłem to i środek był czarny nic zielonego. Pod tą nową lampą mam od niedawna wcześniej miałem tej samej firmy ale mniejszej mocy. Co do dzbanków to mam jeszcze jednego zrobię zdjęcie to pokażę ci z nim to jest dziwna sprawa, jak był w terrarium nie puszczał dzbanków, jak był na parapecie to rosły 🤨 Edytowane 25 Stycznia 2023 przez Struś Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 28 Stycznia 2023 Share Napisano 28 Stycznia 2023 Jak czarne i miekkie to zgnilo. Jak zgnilo to pewnie mialy za mokro. Dzbanek zmienil warunki to sie przyzwyczaja. Pewnie potrzebuje czasu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Struś Napisano 30 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2023 W dniu 1/28/2023 o 9:47 PM, bibosz1 napisał: Jak czarne i miekkie to zgnilo. Jak zgnilo to pewnie mialy za mokro. Dzbanek zmienil warunki to sie przyzwyczaja. Pewnie potrzebuje czasu. Nie wiem czy jakaś muchołowka się uratuje, patrzyłem na nie to są zgnite 5 poszło w piach przelałem je, i teraz nasuwa mi się pytanie zimą od góry podlewać czy jednak do podstawki ?? Co do dzbanka to wygląda już tak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 1 Lutego 2023 Share Napisano 1 Lutego 2023 U mnie chyba tez wszystko przegnilo. Wyjalem jedna i wyglada to zle. Deszcze na jesieni mi zalatwily i zbyt mokre podloze zostalo. Co moglem odsaczylem. Trudno, co ma to przezyje. Chociaz zawsze szkoda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Struś Napisano 2 Lutego 2023 Autor Share Napisano 2 Lutego 2023 18 godzin temu, bibosz1 napisał: U mnie chyba tez wszystko przegnilo. Wyjalem jedna i wyglada to zle. Deszcze na jesieni mi zalatwily i zbyt mokre podloze zostalo. Co moglem odsaczylem. Trudno, co ma to przezyje. Chociaz zawsze szkoda Pewnie że szkoda w końcu po to się dba by były na lata a nie na sezon, ja jeszcze miałem fajne okazy giganty i naprawdę pięknie wyglądały. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 3 Lutego 2023 Share Napisano 3 Lutego 2023 Wyjalem 5 kolejnych mucholi. Nie jest zle i moze to tylko ta jedna. Natomiast tych wyjetych juz nie wkladam. Tak zeby cos mi jednak zostalo jak sie nie uda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Struś Napisano 3 Lutego 2023 Autor Share Napisano 3 Lutego 2023 13 minut temu, bibosz1 napisał: Wyjalem 5 kolejnych mucholi. Nie jest zle i moze to tylko ta jedna. Natomiast tych wyjetych juz nie wkladam. Tak zeby cos mi jednak zostalo jak sie nie uda A to co nie dajesz ich narazie do torfu czekasz aż odbiją ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 3 Lutego 2023 Share Napisano 3 Lutego 2023 Przenosze do domu pod lampy. Koniec spania tak na wszelki wypadek. Chociaz kilka odmian mi zostanie. Jak te z balkonu ladnie przezimuja to sie nie bede tak cykal za rok. Za to ta pierwsza co wyjalem to srednio wyglada Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Struś Napisano 3 Lutego 2023 Autor Share Napisano 3 Lutego 2023 Moje jak bym zabrał szybciel i nie przelał teżź by były ok wiem gdzie błedy zrobiłem wiec muszę to naprawić bo szkoda pi pięknych gatunków, ale nie będe ukrywał że tepomogłeś mi także vwielkie dzięki 😀 Pokaż jak twoje wyglądają Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 3 Lutego 2023 Share Napisano 3 Lutego 2023 Juz przesadzilem i nie mam fotke bulw. Te ladne to wiadomo, bialutkie bulwy. Te brzydkie to kolor brazu, jedne lekko miekkie (te na ktorych mi najbardziej zalezalo i wyjalem jako pierwsze). Licze ze cos sie odratuje moze z nich. Reszte zostawiam na balkonie. Co ciekawe jedne brazowe w dolu, byly u gory zielone, stare pulapki, wiec moze byc to mylace. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi