lemon Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 Rosiczki z podrodzaju petiolaris complex - wiecie, gdzie można dostać? Gdzieniegdzie widzę D. paradoxa, ale to by było na tyle. Szukam zwłaszcza Drosera falconeri, D. derbyensis i D. lanata. Jakiś czas temu widziałem dość bogatą ofertę u jakiegoś czeskiego sprzedawcy (miał też kanał na youtube), ale teraz nie mogę go znaleźć. Sprawdzałem czplants.com i sarracenia.cz, ale to nie to. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 6 Maja 2023 Share Napisano 6 Maja 2023 W carnisana.pl jest falconeri i fulva. Kupowalem tez w phito.be i po dluzszym nie dzialaniu ich strony znow jest aktywna. Z petiolaris nic nie maja, ale jak juz maja to duzo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemon Napisano 7 Maja 2023 Autor Share Napisano 7 Maja 2023 7 godzin temu, bibosz1 napisał: W carnisana.pl jest falconeri i fulva. Kupowalem tez w phito.be i po dluzszym nie dzialaniu ich strony znow jest aktywna. Z petiolaris nic nie maja, ale jak juz maja to duzo Dzięki. Phito.be aktualnie nic nie sprzedaje, wszystko jest out of stock. Zapisałem się na powiadomienia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 7 Maja 2023 Share Napisano 7 Maja 2023 Wlasnie dziwnie z tym phito.be. nic, doslownie, nie maja na stanie. Pare miesiecy strona nie dzialala. W zeszlym roku dwa razy od nich kupowalem i rosliny w swietnym stanie, super zabezpieczone. Maja troche mniej popularnych rosiczek jak maja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemon Napisano 7 Maja 2023 Autor Share Napisano 7 Maja 2023 @bibosz1A pamiętasz ich ceny? Taka rosiczka poniżej 50 zł, czy raczej droższa? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 fulva 14E broomensis 16E derbyensis 18E aff.derbyensis x (falconeri x lanata) 10E Dostawa 18E Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 tu też trochę gatunków znajdziesz: http://www.bestcarnivorousplants.net/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 8 Maja 2023 Share Napisano 8 Maja 2023 Zamawialea cos od nich? Tu jeszcze nie kupowalem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Przyjrzyjcie się mininalnemu zamówieniu, bo małe nie jest. Ale rośliny są zwykle w większej ilości, jak sztuka czy dwie. Raczej porcja. Wiele sklepów zaopatruje się u niego, dzieli, rozsadza, podchodowuje i odsprzedaje po niższych cenach. Kamil pasek stał się prawie, że hurtownikiem dla Europy i być może świata. Ale rośliny ma doskonałej jakości. Trzeba też czytać, które są rosnące, a które z in vitro. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubula Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Cześć, mam jakieś rosiczki petiolaris, w piątek będę w domu to mogę podesłać fotki czy coś. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemon Napisano 9 Maja 2023 Autor Share Napisano 9 Maja 2023 5 minut temu, Kubula napisał: mogę podesłać fotki czy coś O, fajnie. Wrzucaj śmiało tutaj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Ja tez na fotki czekam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemon Napisano 10 Maja 2023 Autor Share Napisano 10 Maja 2023 W dniu 8.05.2023 o 18:04, you-know napisał: http://www.bestcarnivorousplants.net/ Nawet nie wiedziałem, że to jest sklep słynnego Kamila Paska. Niektóre ceny porażają - kilkaset zł za maleńkie sadzonki dzbaneczników, z których nie wiadomo, co wyrośnie, bo z nasion pozyskanych w naturze i nie wiadomo, czym były zapylane kwiaty ("may be hybridized", hehe). Albo te rosiczki - zero zdjęć, klon taki czy owaki, jeden za 39€, drugi za 69€, nie wiadomo, za co się płaci. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubula Napisano 12 Maja 2023 Share Napisano 12 Maja 2023 https://drive.google.com/drive/folders/1zKtQxeTsg_Cgr1kfmGEo6LEzZtv5_0o-?usp=sharing Tutaj link do zdjęć petilaris- bardzo ciężko dodać zdjęcia na forum, śmiesznie małe objętości. Jeśli ktoś jest zainteresowany to prosze pisać w wiadomości prywatnej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi