Kapturnica12345 Napisano 15 Sierpnia 2023 Share Napisano 15 Sierpnia 2023 (edytowane) Witam moja kapturnica schnie lub gnije (niewiem tego) a gdy pojawiają się nowe pułapki od razy gniją u mnie w domu jeszcze nie przeszła zimowania podlewam ją wodą przegotowaną i odstaną a wodę mam że studni wystawiam ją na słońce i dalej to samo i ma podłoże kwaśne z dodatkiem piasku kapturnica ciągle tworzy dużo nowych pułapek ale one gnijlub schną podlewam kiedy ziemia jest lekko wilgotna od podstawki. Edytowane 15 Sierpnia 2023 przez Kapturnica12345 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bibosz1 Napisano 15 Sierpnia 2023 Share Napisano 15 Sierpnia 2023 Stożek wygląda zdrowo. Przewiew jest tam gdzie ją trzymasz? Woda na bank zla. Przegotowanie, odstanie i studnia nic nie dają. Ile czasu ja już tak podlewasz? Tydzień nie zaszkodzi, miesiąc raczej też, ale im dłużej tym gorzej. Kolorów ma też mało. Przy tych upałach i słońcu jakie jest aż dziwne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapturnica12345 Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) Odpowiedź: Podlewam ją tak kilka miesięcy przewiew też jest od wczoraj dopiero u mnie są upały a deszczówkę mam zamiar zbierać lecz póki co na deszcz u mnie się nie zapowiada Pytania: A ile taka deszczówka w butelce 5L wytrzyma? kiedy się zimuje kapturnice? Gdy już jest po zimowaniu to trzeba ją jakoś wybudzać czy znów podlewać normalnie? Podlewć ją od podstawki czy od góry wiem że już jest takie coś w pytaniach jest ale nie jestem pewny bo tam piszą że trzeba od podstawki i gdy woda zniknie to od razu dolewać i czy w tych upałach trzeba podlewać kapturnice częściej np. Codziennie? Czy kapturnice można karmić owocami czy warzywami dla jej vitaminowości czy tylko owady raz na jakiś czas? Wiem że mam dużo pytań ale jestem nowy w świecie kapturnic. Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Kapturnica12345 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemon Napisano 16 Sierpnia 2023 Share Napisano 16 Sierpnia 2023 11 godzin temu, Kapturnica12345 napisał: Wiem że mam dużo pytań ale jestem nowy w świecie kapturnic. Tutaj sobie poczytaj, koledzy się napracowali, to warto skorzystać: https://www.rosliny-owadozerne.pl/forums/forum/175-kapturnica-pytania-i-odpowiedzi/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapturnica12345 Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) A ile woda deszczowa wytrzyma w butelce? Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez Kapturnica12345 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lemon Napisano 17 Sierpnia 2023 Share Napisano 17 Sierpnia 2023 @Kapturnica12345Jeśli będziesz ją trzymał w ciemnym miejscu, to glony nie będą się rozwijać, więc wytrzyma długo. Ja zbieram do zakrytej beczki i ona w niej stoi miesiącami, a ciągle jest czysta. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapturnica12345 Napisano 17 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2023 Dziękuję za pomoc pozdrawiam :))) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi