Skocz do zawartości

kapturnica schnie lub gnije

Rekomendowane odpowiedzi

20230815_195526.thumb.jpg.4b8a2e88b585801b4c77d944c8a4ed2a.jpg20230815_195654.thumb.jpg.827ced75744b69aa481ef76c4914a1af.jpg20230815_195018.thumb.jpg.f3ee978c5f22fcd7123233a97782b506.jpgWitam moja kapturnica schnie lub gnije (niewiem tego) a gdy pojawiają się nowe pułapki od razy gniją u mnie w domu jeszcze nie przeszła zimowania podlewam ją wodą przegotowaną i odstaną a wodę mam że studni wystawiam ją na słońce i dalej to samo i ma podłoże kwaśne z dodatkiem piasku kapturnica ciągle tworzy dużo nowych pułapek ale one gnijlub schną podlewam kiedy ziemia jest lekko wilgotna od podstawki.

Edytowane przez Kapturnica12345
Odnośnik do odpowiedzi

Stożek wygląda zdrowo. Przewiew jest tam gdzie ją trzymasz? Woda na bank zla. Przegotowanie, odstanie i studnia nic nie dają. Ile czasu ja już tak podlewasz? Tydzień nie zaszkodzi, miesiąc raczej też, ale im dłużej tym gorzej.

Kolorów ma też mało. Przy tych upałach i słońcu jakie jest aż dziwne.

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź: Podlewam ją tak kilka miesięcy przewiew też jest od wczoraj dopiero u mnie są upały a deszczówkę mam zamiar zbierać lecz póki co na deszcz u mnie się nie zapowiada

Pytania: A ile taka deszczówka w butelce 5L wytrzyma? kiedy się zimuje kapturnice? Gdy już jest po zimowaniu to trzeba ją jakoś wybudzać czy znów podlewać normalnie? Podlewć ją od podstawki czy od góry wiem że już jest takie coś w pytaniach jest ale nie jestem pewny bo tam piszą że trzeba od podstawki i gdy woda zniknie to od razu dolewać i czy w tych upałach trzeba podlewać kapturnice częściej np. Codziennie? Czy kapturnice można karmić owocami czy warzywami dla jej vitaminowości czy tylko owady raz na jakiś czas? Wiem że mam dużo pytań ale jestem nowy w świecie kapturnic.

Edytowane przez Kapturnica12345
Odnośnik do odpowiedzi