Zoe Napisano 19 Listopada 2023 Share Napisano 19 Listopada 2023 Dzień dobry, Kłania się zielona w temacie (ale i pełna zapału) posiadaczka muchołówki i dzbanecznika. Roślinki są u mnie od środy i od tego czasu przeczytałam cały internet w poszukiwaniu informacji na ich temat. Od samego początku to właśnie forum zrobiło na mnie największe wrażenie - nie tylko pod względem fachowej wiedzy, ale i ogólnej atmosfery. Czytam kolejne wątki z zapartym tchem i z gorliwością neofity zabieram się za stworzenie najlepszych warunków dla mojej skromnej kolekcji. pozdrawiam starych i nowych bywalców, Zoe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubula Napisano 20 Listopada 2023 Share Napisano 20 Listopada 2023 Polecam również stronę na FB https://www.facebook.com/groups/roslinyowadozerne Tam na pewno odpowiedzi działają szybciej ale równie dobrze merytorycznie, no i powodzenia w zimowaniu muchołówki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoe Napisano 20 Listopada 2023 Autor Share Napisano 20 Listopada 2023 Dzięki Czuję się, jakbym miała w domu niemowlaka... a licząc tego pana, którego uwieczniłam na profilowym zdjęciu - nawet dwoje niemowląt. Czy nie za zimno/ciepło? Może głodny? A może lampkę zapalić, żeby mu się lepiej spało? Chodzę na palcach i rozmawiam szeptem - bo może hałasu nie lubi? 😁 A filodendron tylko spogląda na mnie z politowaniem... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 20 Listopada 2023 Share Napisano 20 Listopada 2023 Ciepły i jasny parapet dla przeżycia pewnie wystarczy, możesz roślinę doświetlać. Najważniejsze to ,żeby go nie przelać , ale utrzymywać odpowiednią wilgotność powietrza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zoe Napisano 20 Listopada 2023 Autor Share Napisano 20 Listopada 2023 Lampy doświetlające zamówione i już są w drodze. Muchołówka z kolei spędza pierwszą noc na wygnaniu, a ja ze zgryzoty miejsca sobie nie mogę znaleźć (że ona taka biedna tam samotna a wymarznięta...). Trzeba było pozostać przy tych filodendronach. Nic to, nie zaśmiecam już powitalni. Raz jeszcze dziękuję za odzew Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi