happysad Napisano 17 Lipca 2006 Share Napisano 17 Lipca 2006 Ostatnio w tym dzbaneczniku: Czernieją zalązki dzbanków ale liscie sie rozwijają, Spryskiwany co chwila, jest to "sadzonka" tzn "fragment rośliny" został obcięty od mojego drugiego dzbanecznika Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackowiak Napisano 17 Lipca 2006 Share Napisano 17 Lipca 2006 on jakoś tak marnie wygląda, a do zalążków to może aklimatyzacja ? jak się odłącza od rośliny-matki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 18 Lipca 2006 Autor Share Napisano 18 Lipca 2006 Niema mowy o aklimatyzacji, a pozatym takie rzeczy wiem.... On niebyl odłączany tak że nowa roslina sie pojawila, tylko zostal kawalek jej obcięty, Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mangusta Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 zwyczajnie musi odchorowac taką operacje. Kazda sadzonka odcięta od rosliny matecznej, obojętnie jakiej, jest osłabiona, czasem tego nie widac, innym razem tak. dobrze bedzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 18 Lipca 2006 Autor Share Napisano 18 Lipca 2006 Aha, tylko ze ona to juz miesiąc odchorowuje... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 no niestety troche potrwa zanim sie ukorzeni Ja polecam okłady powietrzne (ale niemam z tym doświadczenia) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 18 Lipca 2006 Autor Share Napisano 18 Lipca 2006 Ale co to jest?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 robi sie naciecie głebokie na połowe grubości łodygi wkłada kawałek drewienka i oklada sie to miejsce torfem potem owija folią i za jkaiś czas sa korzonki potem obcinamy i gotowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 18 Lipca 2006 Autor Share Napisano 18 Lipca 2006 A musi to być drewno? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 cokolwiek co rozszeży nacięcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 19 Lipca 2006 Autor Share Napisano 19 Lipca 2006 Pojawił sie problem... Wczoraj kiedy probowalem wykonać te operacje, zobaczyłem ze dzbanecznik już sie ukorzenił :shock: I czego teraz to wina?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 19 Lipca 2006 Share Napisano 19 Lipca 2006 dzbanecznik sie może już ukorzenił ale nadal nie wystarczajaco Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 sorki że post pod postem ale znalazlem tutoriala o okładach powietrznyc (po angielsku ale ze zdięciami) link do tematu w dziale FAQ Cp forum a tu jeszcze jeden link (przykład na jakimś drzewie) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 24 Lipca 2006 Share Napisano 24 Lipca 2006 Genialne rozwiązanie i bardzo ciekawe. Wielkie dzięki za te linki kiler_89. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PunkPrince Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 ale nierozumiem... poco tak robic skoro można uciąć łodyge pociąćją na mniejsze i wsadzic do torfu, bedzie kilka dzbaneczników.... na jendo wychodzi pozatym ja tak zrobiłem mam 3 dzbaneczniki i mi też przez 2 mies nie tworzyły sie dzbanki, końcówki były ciemno brązowe jakby umarły... teraz zaczeły sie dzbanki robić dopiero Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi