happysad Napisano 18 Lipca 2006 Share Napisano 18 Lipca 2006 Ty sie ciesz ze temat w koszu niesiedzi!!! Brak adminów.... A nie jeszcze oczekujesz na odpowiedzi... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radas01 Napisano 19 Lipca 2006 Share Napisano 19 Lipca 2006 torf w nepenti kosztuje 1,99 za litr i mnie policzyli koszty wysylki poczta 12 pln czyli AŻ 3 zlote taniej niz kurierem (to raczej polityka cenowa aby korzystac z kuriera bo maja umowy) . Czyli jak widac transakcja wogóle nie opłacalna. wystarczy zwykły torf z kwiaciarni i rosiczki rosna znakomicie . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
junior Napisano 19 Lipca 2006 Share Napisano 19 Lipca 2006 no 80 litrów torfu 9,90 w obi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 19 Lipca 2006 Share Napisano 19 Lipca 2006 radas01, Jak ty liczysz :shock: :shock: Niesądze ze on chce kupić taką ilosć jak ty, bo wziąłeś napewno powyżej 5L i dlatego tyle ci wyszło, waga robi swoje Samego torfu sie nieopłaca kupowac, a 1 sztuki tymbardziej... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 19 Lipca 2006 Share Napisano 19 Lipca 2006 Ludzie ogólny sens jest taki - jak kupuję roślinki to przy okazji mogę zabrać kilka litrów dobrego torfu z nepenti! Natomiast jak potrzebuję tylko torfu to idę do obi/ogrodniczego czy czegokolwiek w tym stylu i kupuję ile potrzebuję zwykłego taniego torfu! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 19 Lipca 2006 Share Napisano 19 Lipca 2006 Shapi, Ja identycznie robie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radas01 Napisano 21 Lipca 2006 Share Napisano 21 Lipca 2006 kupiłem 3 litry torfu po jednym do rosiczek plywaczy i dzbanka i napewno nie wazyło to wiecej niz 1 kg, bo to lekkie rzeczy są!!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 21 Lipca 2006 Share Napisano 21 Lipca 2006 normalna paczka poczty polskiej do 1 kg kosztuje 6 zela Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 22 Lipca 2006 Share Napisano 22 Lipca 2006 kupiłem 3 litry torfu po jednym do rosiczek plywaczy i dzbanka i napewno nie wazyło to wiecej niz 1 kg, bo to lekkie rzeczy są!!!! Litr Torfu waży 1kg z tego co się orientuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 22 Lipca 2006 Share Napisano 22 Lipca 2006 chyba nie - bo miałem 80 litrów torfu i na pewno nie ważył on 80 kg. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radas01 Napisano 22 Lipca 2006 Share Napisano 22 Lipca 2006 litr torfu napewno nie waży 1 kg bo jak wiadomo z fizyki 1kg ≠ 1 litr (z małymi wyjątkami) litr torfu waży około 200-300 gram. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shnikers24 Napisano 22 Lipca 2006 Share Napisano 22 Lipca 2006 litr torfu napewno nie waży 1 kg bo jak wiadomo z fizyki 1kg ≠ 1 litr (z małymi wyjątkami). zapomniałeś dodać, że 1 litr wody :smile: pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Jestem z Gniezna czyli do pobiedzisk pare km. jak będziesz miał jakies roślinki na wymiane albo na sprzedaż lub będziesz chciał kupić(jestem początkujący i nie mam za dużo) to możemy sie zmówić gdzieś w okolicach naszego miejsca zamieszkania Fajnie by było poznać na żywo kogoś kto choduje owadożery Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pampoooch Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 ja jestem z północnej Afryki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozor Napisano 19 Sierpnia 2006 Share Napisano 19 Sierpnia 2006 Ja jestem z Poznania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi