Skocz do zawartości

muchołówka - zmiana

Rekomendowane odpowiedzi

gdy kupiłem muchołówkę wyglądała tak:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f3a273...06aa8c011d.html

teraz wygląda tak:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f16214...4764c1b16a.html

aż chce się zapytać jak Maciek z Klanu: "co się stało? co się stało?"

poprzednia mi się bardziej podoba...

czy ona się zmutowała? już nie powrócie do tamtego wyglądu?

przy okazji proszę o identyfikację jednej i drugiej formy (jeśli są inne), bo ostatnio były na forum co do tego wątpliwości

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja mam to samo.... red-green się nie chce wybarwiać mimo że przez calutki dzień stoi na polu w słońcu - a wiecie jak teraz słońce grzeje, więc powinny być śliczne

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałam i mam to samo.Zakupiłam muchołówkę Red-Green.Najpierw ją trochę przysmażyłam na słoneczku-efekt:najładniejsze liście szlag trafił.Potem zaczął się pokazywać pęd kwiatowy,odrazu jak go było widać ciachłam skalpelkiem.No i wtedy zaczeło się dziać.Moja muchołówka oszalała.Zaczeła wypuszczać zmutowane pułapki,wielkości paru mm.lub same liście.Potem jej przeszło,ale nie chce się wybarwiać.Pomimo całodniowego przebywania na słonku,wygląda jak regular.

Odnośnik do odpowiedzi

Może to nie jest temat na to pytanie ale prosiłbym o pomoc. Była u mowa o wybarwieniu muchołówki. Moja też calutki dzień się w słońcu smarzy, i mimo wszystko jest tylko lekko rożowa. Mam nadzieje ze doświadczeni chodowcy wypowiedzą się co moze być przyczyną takiego stanu i jak temu ewentualnie zaradzić.

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam ze sie wtrące, ale jaka masz odmiane (bo cos mi sie zdaje ze masz regular form) Jesli to regular to wlasciwie tylko nabierze wlasnie odrobine rozowego koloru i na tym koniec. Ale i tak powinni wypowiedziec sie bardzie doswiadczeni chodowcy (ja swoja mam tylko 2 miesiace)

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jezeli to regular form to intensywne czerwone wybarwienie "nie przejdzie". Lekkie zarozowienie wnetrza pulapek to wszystko co da sie uzyskac. Trzeba sie pogodzic z tym ze regular form to roslina zdecydowanie zielona :)

Grzesiek

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.