gienku Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 gdy kupiłem muchołówkę wyglądała tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f3a273...06aa8c011d.html teraz wygląda tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f16214...4764c1b16a.html aż chce się zapytać jak Maciek z Klanu: "co się stało? co się stało?" poprzednia mi się bardziej podoba... czy ona się zmutowała? już nie powrócie do tamtego wyglądu? przy okazji proszę o identyfikację jednej i drugiej formy (jeśli są inne), bo ostatnio były na forum co do tego wątpliwości Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozor Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 To normalne. Roślinka musi się zaaklimatyzować. Na zdjęciu widać że jest w dobrym stanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 i roślinka prosi się o słońce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienku Napisano 25 Lipca 2006 Autor Share Napisano 25 Lipca 2006 krystek mówisz o wybarwieniu, tak? zastanawiam się dlaczego puściła tak długie liście... tamte były króciutkie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 wg mnie to efekt niewystarczającej ilości słońca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quroq Napisano 27 Lipca 2006 Share Napisano 27 Lipca 2006 zgadzam się z krystekiem. Albo farba z plakatówek wyparowała :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 27 Lipca 2006 Share Napisano 27 Lipca 2006 no to ja mam to samo.... red-green się nie chce wybarwiać mimo że przez calutki dzień stoi na polu w słońcu - a wiecie jak teraz słońce grzeje, więc powinny być śliczne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anutek Napisano 27 Lipca 2006 Share Napisano 27 Lipca 2006 Ja miałam i mam to samo.Zakupiłam muchołówkę Red-Green.Najpierw ją trochę przysmażyłam na słoneczku-efekt:najładniejsze liście szlag trafił.Potem zaczął się pokazywać pęd kwiatowy,odrazu jak go było widać ciachłam skalpelkiem.No i wtedy zaczeło się dziać.Moja muchołówka oszalała.Zaczeła wypuszczać zmutowane pułapki,wielkości paru mm.lub same liście.Potem jej przeszło,ale nie chce się wybarwiać.Pomimo całodniowego przebywania na słonku,wygląda jak regular. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 27 Lipca 2006 Share Napisano 27 Lipca 2006 dokładnie - może ktoś się wypowie ile mniej więcej czasu wybarwiają mu się pułapki u red-greena? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejświderski Napisano 2 Sierpnia 2006 Share Napisano 2 Sierpnia 2006 Może to nie jest temat na to pytanie ale prosiłbym o pomoc. Była u mowa o wybarwieniu muchołówki. Moja też calutki dzień się w słońcu smarzy, i mimo wszystko jest tylko lekko rożowa. Mam nadzieje ze doświadczeni chodowcy wypowiedzą się co moze być przyczyną takiego stanu i jak temu ewentualnie zaradzić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 2 Sierpnia 2006 Share Napisano 2 Sierpnia 2006 Przepraszam ze sie wtrące, ale jaka masz odmiane (bo cos mi sie zdaje ze masz regular form) Jesli to regular to wlasciwie tylko nabierze wlasnie odrobine rozowego koloru i na tym koniec. Ale i tak powinni wypowiedziec sie bardzie doswiadczeni chodowcy (ja swoja mam tylko 2 miesiace) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejświderski Napisano 3 Sierpnia 2006 Share Napisano 3 Sierpnia 2006 Dokładnie nie wiem jaka to odmiana ale zdaje mi się że regular form. Czyli nici z pieknie wybarwionych pułapek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 3 Sierpnia 2006 Share Napisano 3 Sierpnia 2006 Jesli to regular form to tak. Tylko pulapki lekkko beda lekko rozowe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigreg Napisano 3 Sierpnia 2006 Share Napisano 3 Sierpnia 2006 Witam, Jezeli to regular form to intensywne czerwone wybarwienie "nie przejdzie". Lekkie zarozowienie wnetrza pulapek to wszystko co da sie uzyskac. Trzeba sie pogodzic z tym ze regular form to roslina zdecydowanie zielona Grzesiek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi