Skocz do zawartości

Deszczówqka z rynny??

ArturMaly

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Mam następujące pytanie czy można podlewać roślinki deszczówką, którą się "zebrało" z rynny??

Bo wydaje mi się że na dachu osiada dużo pyłków itp. i niewiem właśnie czy można by podlewać nią roślinki...

Z góry dzięki za odpowiedź!!

Odnośnik do odpowiedzi

no ja sam jak tylko mam to podlewam deszczówką ale nigdy z rynny. Zawsze wywalam na deszcz kilka misek i leci do nich. Innna sprawa że jakichś wielkich zapasów się nie da zrobić bo po kilku tygodniach zaczynają mi rosnąć glony.

Odnośnik do odpowiedzi

widac rynna rynnie nierowna... ja bym nie lal szyszek i lisci prosto do filtra ;p

zreszta teraz woda leci z nieba jak krew z nosa, moj wybor to destylka za 2.5 z marketu ;p

Odnośnik do odpowiedzi

e cos ty :P .. stosowalem destylowana przed pol miecha :D ale fundusze sie skonczyli i jestem zmuszony do stosowania wody przegotowaniej i odstanej :D Roslinki rosna super :P jedyny minus to taki ze jest wysyp soli czy czegos :D Takie gownienka na torrfie :P

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.