Basia Napisano 27 Lipca 2006 Share Napisano 27 Lipca 2006 Jakie kapturnice na początek i jakie mają wymagania? Powoli powiększam swoją kolekcję ale dalej najlepiej mi idzie z rosiczkami (pewnie dlatego że są najłatwiejsze w hodowli) ale mimo wszystko czas na jakieś wyzwanie tylko nie przesadzajcie. Wilgotność! Podłoże! Podlewanie! Nasłonecznienie! No i oczywiście naprostszy w hodowli GATUNEK pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 27 Lipca 2006 Share Napisano 27 Lipca 2006 wszystkie kapturnice są łatwe w hodowli, wszystkie maja identyczne wymagania, woda i slonce i zimowanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bakteria Napisano 28 Lipca 2006 Share Napisano 28 Lipca 2006 A która kapturnica rośnie największa i najbardziej kolorowa ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 28 Lipca 2006 Share Napisano 28 Lipca 2006 <---------juthatip soper Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 28 Lipca 2006 Share Napisano 28 Lipca 2006 a jak chcesz największą to flava Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basia Napisano 28 Lipca 2006 Autor Share Napisano 28 Lipca 2006 no ale jakie te wymagania bo przy muchołówce popełniłam kilka błędów i teraz ją wyprowadzam z agonii. Jak się kapturnicą zajmować? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 28 Lipca 2006 Share Napisano 28 Lipca 2006 poczytaj forum, poczytaj, opcja szukaj, poczytaj, poczytaj noi może poczytaj, Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basia Napisano 31 Lipca 2006 Autor Share Napisano 31 Lipca 2006 czytać i czytać, a informacje od doświadczonych hodowców to też mogą się przydać. Fajnie jest dowiedzieć się czegoś nowego. A ja proszę o bardzo mało!!!! Jaka kapturnica na początek jeden gatunek łatwy w hodowli i temat zamknięty. Co mi po czytaniu jak za dużo możliwości wyboru... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 Sarracenia purpurea ssp. purpurea :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mangusta Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 Powiem ci, jak ja się opiekuje kapturnicą: wystawiłam ją do ogródka, stoi tam od jakichs dwóch miesięcy, pilnuję, by miała co pić i tyle. Rośnie jak szalona. Moja "opieka" jest zatem minimalna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Basia Napisano 5 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2006 no ja do ogródka to mam kawałek, ale w domku chyba też jej będzie nieźle. Dzięki za odpowieź temat można zamknąć. Pozdr. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Zanim zostanie zamkniety chcialbym sie dowiedziec czy s. alata i n. alata maja ze soba cos wspolnego? poza nazwa i tym ze wpierdzielaja owady Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shnikers24 Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 chyba po za nazwą to nic nie mają wspólnego bo "alata" z łaciny to oskrzydlony, skrzydlasty itp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 A ja mam pytanie bo ja zamowiles kapturnice purpurea a doszla do mnie zielona a tak swoja droga bardzo szybko doszla po 3 dniach od zaplaty:D czy ona zmieni kolor? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Jeśli wystawisz ją na słoneczko to po paru tygodniach się ślicznie wybarwi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi