Dziki Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 chciałbym się dowiedzieć czy da się skrzyzować d. capensis z d. filiformis 'red'?? :twisted: jak tak to prosiłbym o wskazówki jak to zrobić. moja filiformis puszcza pedy jak szalona z jednego powoli zbieram nasiona a juz 2 następne rosną :mrgreen:, capensis też ma już peda i powoli otwiera się pierwszy kwiat i wpadłem na pomysła eby je skrzyzować za wszelkie rady i opinnie serdeczne bóg zapłac :cool: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 31 Lipca 2006 Share Napisano 31 Lipca 2006 w dziale faq masz liste kryżówek jakie udało sie uzskać do tej pory ale próbuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 1 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2006 patrzyłem po tej liście i po całym forum ale gdybym znalazł info przydatne to bym Wam nie zawracał głowy ptym postem :razz: PS. na liście nie było jeszcze taiej krzyżówki były podobne ale nie dokładnie taka :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 30 Września 2006 Autor Share Napisano 30 Września 2006 Odświeżam temat i strwierdzam ze dziś zebrałem 50-60 nasion D. filiformis 'red' x capensis 'typical' Choć zapyliłem filiformis pyłkiem capensis nasiona bardziej przypominają powiększone capensis Ciekawe co z tego wyrośnie...pozostaje czekać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vern Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 Mam nadzieje ze cos fajnego Moze powstanie jakiś nowe "coś" Ja moze skrzyzuje rosiczke d.spatulata z mucholowka d.muscipula "red-green" bylo by cos z tego ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 1 Października 2006 Autor Share Napisano 1 Października 2006 nie bo nieda się ich skrzyżować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 Nooo dziki masta jak cos z tego bedze to zozumiem ze jedna roslinka bedze dla mnie :> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 2 Października 2006 Autor Share Napisano 2 Października 2006 oczywiście jak powstanie coś nowego to będę miał na wymianę To samo zrobię z krzyrzówką Tłustoszy , którą zrobiłem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 2 Października 2006 Share Napisano 2 Października 2006 Dziki przyczyniłeś się do powstania nowego gatunku rosiczki!!! Drosera filipensis :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nelchael Napisano 2 Października 2006 Share Napisano 2 Października 2006 Opisz prosze, jak to rozwiązałeś? Wyciołeś płatki nieotwartego kiwatu czy co? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 2 Października 2006 Autor Share Napisano 2 Października 2006 tak..zanim kwiat się otwożył wyciołem pręciki u D. filiformis, potem wyciełem pręcik od capensisa i pocierałem wielokrotnie o słupek filiformis. olekdom: fajna nazwa, dodałbym jeszcze 'red' ponieważ obydwie mają czerwony barwnik i potomstwo też może go mieć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nelchael Napisano 3 Października 2006 Share Napisano 3 Października 2006 "Zanim kwiat się otwożył" - czyli rochyliłeś mu płatki i otwarłeś na siłę? Nie miało to konskwencji w dalszym jego rozwoju? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 3 Października 2006 Autor Share Napisano 3 Października 2006 płatki wyciołem i nie miało to konsekwencji na rozwoju pąku. płatki pełnią funkcję ochronną i w przypadku roślin potrzebujących zapylenia wabi owady. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nelchael Napisano 3 Października 2006 Share Napisano 3 Października 2006 Dobrze wiedzieć. No to siej i rządamy częstych relacji z przebiegu hodowli . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 3 Października 2006 Autor Share Napisano 3 Października 2006 nasionka wysiane..jak wzejdą to dam znac i napewno będę zamieszczeł często totki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi