Skocz do zawartości

[WZROST, CHOROBY - PLEŚŃ] Dlaczego nie rosną mi rosiczki?

pawel-kr

Rekomendowane odpowiedzi

Parę miesięcy temu wykiełkowały mi rosiczki. Do dziś ich rozmiar prawie się nie zmienił. Dlaczego :?: Czy to wynika z jakiegoś mojego błędu :?: (są regularnie podlewane wodą destylowaną, stoją w ciepłym miejscu, są nakryte przezroczystą folią i nic :? )

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jest tylko jeden maleńki problem nie mam takowej żarówki (mam tylko zwykłe żarówki i taką do naświetlania), a przy obecnej pogodzie to nie mam co liczyć na słońce. :cry:

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, ja póki co poustawiałam rosiczki pod halogenami , dają odpowiednią ilość światła (a nie wydzielają ciepła) i widocznie im na razie pasuje bo ładnie się rozwijają. Ale też będę musiała się w końcu zmobilizować i kupić odpowiednie oświetlenie dla roślinek. :roll:

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
Jak nie masz żadnych specjalistycznych żarówek... to wystarczą zwykłe :D pzdr

Zwykłe nie są najlepsze, chyba że chcesz mieć porządny atak pleśni. Proponuję ewentualnie żarówki energooszczędne, lepszej firmy energooszczedne są w cenach podobnych do tych specjalistycznych, więc może lepiej od razu zrobić lepszy zakup? Na pewno się opłaci ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.