pawel-kr Napisano 29 Stycznia 2006 Share Napisano 29 Stycznia 2006 Parę miesięcy temu wykiełkowały mi rosiczki. Do dziś ich rozmiar prawie się nie zmienił. Dlaczego :?: Czy to wynika z jakiegoś mojego błędu :?: (są regularnie podlewane wodą destylowaną, stoją w ciepłym miejscu, są nakryte przezroczystą folią i nic :? ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 29 Stycznia 2006 Share Napisano 29 Stycznia 2006 chodzi ci o średnice ze się niezwiększa?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 29 Stycznia 2006 Share Napisano 29 Stycznia 2006 A mają dobre oświetlenie?i wilgotnosc? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 29 Stycznia 2006 Share Napisano 29 Stycznia 2006 Swiatło i jeszcze raz Swiatło !!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariella Napisano 29 Stycznia 2006 Share Napisano 29 Stycznia 2006 Też mi się wydaje ,że chodzi prawdopodobnie o światło. Moje rosiczki są maleńkie ,ale odkąd ustawiłam je pod lampą znacznie sie powiększyły , a nawet przybrały ładniejsze kolorki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel-kr Napisano 29 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2006 Jest tylko jeden maleńki problem nie mam takowej żarówki (mam tylko zwykłe żarówki i taką do naświetlania), a przy obecnej pogodzie to nie mam co liczyć na słońce. :cry: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariella Napisano 29 Stycznia 2006 Share Napisano 29 Stycznia 2006 Wiesz, ja póki co poustawiałam rosiczki pod halogenami , dają odpowiednią ilość światła (a nie wydzielają ciepła) i widocznie im na razie pasuje bo ładnie się rozwijają. Ale też będę musiała się w końcu zmobilizować i kupić odpowiednie oświetlenie dla roślinek. :roll: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 29 Stycznia 2006 Share Napisano 29 Stycznia 2006 Ja mam pod zwykla energooszczedna zarowka chwlowo roslinki i rosna bardzo dobrze trezba sobie jakos radzic jak nie ma slonca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel-kr Napisano 30 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2006 Postaram się coś wykombinować... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 30 Stycznia 2006 Share Napisano 30 Stycznia 2006 Powodzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 30 Stycznia 2006 Share Napisano 30 Stycznia 2006 Jak nie masz żadnych specjalistycznych żarówek... to wystarczą zwykłe pzdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC Pigmejka Napisano 13 Lutego 2006 Share Napisano 13 Lutego 2006 Jak nie masz żadnych specjalistycznych żarówek... to wystarczą zwykłe pzdr Zwykłe nie są najlepsze, chyba że chcesz mieć porządny atak pleśni. Proponuję ewentualnie żarówki energooszczędne, lepszej firmy energooszczedne są w cenach podobnych do tych specjalistycznych, więc może lepiej od razu zrobić lepszy zakup? Na pewno się opłaci Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 13 Lutego 2006 Share Napisano 13 Lutego 2006 co ma zwykła żarówka do ataku pleśni :shock: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel-kr Napisano 13 Lutego 2006 Autor Share Napisano 13 Lutego 2006 Załatwiłem sobie specjalną żarówkę i teraz wszysko zaczyna porządnie rosnąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep3k Napisano 13 Lutego 2006 Share Napisano 13 Lutego 2006 No i bardzo dobrze.... ja trzymam moje roślinki pod Jedną żarówką day-glo 60 W i pod zwykłą świetlówko standardu T4 8W Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi