Skocz do zawartości

Sporty eXtremalne

shnikers24

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z was uprawia jakiś sport extremalny? :twisted: moze jakieś osiągnięcia macie? Opiszcie tu swoje przeżycia i też wasze zdanie na temat tych sportów :cool:

Ja to jak widać nawet w avatarze jeżdżę na BMX styl flatland dobrze mi to szło nie narzekałem, ale nie zdążyłem wystratować w żadnych zawodach :sad:

rok temu też jakoś w sierpniu tak sie "wywaliełem" na x-ie, że się skończyło z 5 szfami na brodzie i złamanym palcem :sad: i tak, że musiałem mieć miesiąc przerwy przez gips, a po miesiącu już mi tak dobrze nie szło i tak nie jeździłem od tamtego czasu może od najbilższej wiosny znwou zacznę bo dalej mnie ciągnie :twisted:

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 76
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

ja tam wole mtb. mam meride i smigam po lesie, ale na zawody sie nie nadaje, bo nie mam kondycji.

na pierwszy rzut oka nie jest to moze az tak ekstremalne, ale w moim wykonaniu to wszystko jest ;p czasami zwykla przejazdzka po pagorkach zamienia sie w szalenczy downhill, bo matka dzwonila i powiedziala ze za 10 minut obiad ;p

a raz sie o malo nie zabilem o spiacego policjanta... juz nie jezdze bez trzymanki przy 40km/h... ;p

poza tym jezdze na lyzwach bez trzymanki ;p

Odnośnik do odpowiedzi

no ja się interesuje wspinaczką górską zarazie żadnych osiągnięć nie mam bo jestem nowy w tej dziedzinie interesuje się też jak mówi avatar ratownictwem z jednej strony mało ekstremalne ale jak już się coś stanie to potrafi podnieść pożądanie poziom adrenaliny a o to chodzi w sportach extryme a szczególnie jak dowalają się do tego niekompetentni policjanci

planuje połączyć obydwie dziedziny czyli GOPR a to juz zupełnie extrem

pozdro

Odnośnik do odpowiedzi

swego czasu trenowałem mat (Martial Arts TRICKZ) i Le Parkour :)

skończyło sie na tym ze robiac trikz juz niepamietam jaki uszkodzilem sobie biodro i koniec mojej zabawy z tymi 'sportami'.Trzeba sie liczyc z tym ze nie zawsze wychodzi jakis trikz:).Teraz trenuje TKD...:):):)

Odnośnik do odpowiedzi

Martial Arts TRICKZ- to 'sport' w ktorym sie wykonuje kopniecia tricki zaczerpniete z roznych sztuk walki np capoeira, TKD(Taekwon-do) i wielu innych...

Le Parkour- sztuka poruszania sie po miescie niekoniecznie po chodnikach:) :cool: :lol: :twisted: :mrgreen:

TKD -Taekwon-do - koreańska sztuka walki :)

Odnośnik do odpowiedzi

ja jak kiedyś planowałem tańczyć break-dance to na początek to sie zaczołem roziągać i ćwiczyłem mięśnie :cool: później troche figur sie nauczyłem i na tym pozostałem przynajmniej teraz jestem zajedwabiście rościągnięty :cool: to chyba dobre jest do parkuru...

Odnośnik do odpowiedzi

jackass to nie jest sport extremalby, to tylko ludzie ktorzy robia rozne glupoty, chociaz przybywa ich coraz wiecej, a mi sie bardzo podobal zarowno ich film jak i odcinki, viva la bam i dirty sanchez jest tez eleganckie :)

///EDIT

podajcie jakies linki do stron na ktorych sa podane cwiczenia do rozciagania :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.