1929_piec Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 Kiedyś parkour... byłem w jednym z lepszych teamów w moim mieście.. ale skończyło się jak złamałem rękę na razie mam dość sportów extramalnych.... No chyba że overclocking w to zaliczymy B) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honey Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 Ale sport extremalny to nie tylko zakwasy (ja po przerwie w jeździe konnej przez trzy dni chodzę jak cowboy na westernie przed pojedynkiem) to również prawdziwe ryzyko. Np spadnięcie z konia,który po tym może sfobodnie w pędzie zgnieść kopytem na przykład głowę (rzadko,ale się zdarza-nie wszyscy używają kasków,które zresztą też są zawodne)itp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1929_piec Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 Honey@ Każdy sport może być niebezpieczny na swój sposób patrząc na piłkę nożną... Wiadomo, złamania itp. Poprzez koszykówkę, jazdę konną nawet joging może się źle skończyć (skręcenia itp) o rowerze nie wspominając... Nie każdy ma takie szczęście... jeden złamie nogę jak będzie szedł! A inny nie złamie nic jak np. patrząc na le-parkour spadnie z 5 metrów... BYWA Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 Moim sportem extremalny jest praca. A tak jeżdże sobie swoją ciężarówką po tych naszych szerokich prostych i bezpiecznych drogach a do tego musze się użerać z debilami, którzy pracują po w różnych marketach i hurtowniach. Tam pracują ludzie dla których upośledzenie to była by nagroda. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olekdom Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 pawlos10- z 15 metrów skaczesz na piach?? chyba ze spadochronem nie obraź się ale po jednym takim skoku był byś połamany.....chyba że naprawdę miękko macie....ja skakałem najwyżej z 5,5 metra na zwykły trawnik z daszku....a jak spadasz to robisz pk roll'a?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubczak Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 ja jeździłem na desce....moje jedyne osiągnięcia to parę trików i skręcona kostka a w lecie lubię sobie lasem do babci 25km pojechać rowerem :D:D no i oczywiści football,czasem też koszykówka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlos10 Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 raczej jak wyjdzie to sie robi pk rolla jeśli myślimy o tym samym ... ] co do tych 15 metrów to to jest prawdą bo piaskownia ma zbocza które są wyjątkowo miękkie no chyba żę po kilku skokach sie utwardzi ale to wystarczy troche bliżej poskakać i sie piach obsuwa najgorsze jest wchodzenie pod góre :/ || jeśli chodzi o sporty z piłkąto tylko i wyłącznie siata :D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honey Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 Ale sport extremalny to nie tylko zakwasy (ja po przerwie w jeździe konnej przez trzy dni chodzę jak cowboy na westernie przed pojedynkiem) to również prawdziwe ryzyko. Np spadnięcie z konia,który po tym może sfobodnie w pędzie zgnieść kopytem na przykład głowę (rzadko,ale się zdarza-nie wszyscy używają kasków,które zresztą też są zawodne)itp. Tak,ale w piłce nośnej nie ma zagrożenia życia (chyba że koleś ma naprawdę potwornego pecha i poprzez jakiś szereg wypadków umrze,ale to nie jest zależne od sportu tylko od pecha) sport extremalny to np wspinaczka górska,skakanie ze spadachronem,latanie na lotni itp. chodzi o nieustanne zagrożenie przy najmniejszym potknięciu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 Tak,ale w piłce nośnej a jak w taka piłkę sie gra?? czepiam sie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1929_piec Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 Honey@ Nie zrozumiałaś mnie Chodzi mi o to, że przy każdym sporcie coś sie nam może stać. Lecz czy to jest powód by ich nie uprawiać? Jeśli tak to sie pozamykajmy na 352523 spustów w domciu i wsio... A właśnie o to chodzi że każdy sport jest w pewien sposób ekstramalny, jeden więcej - drugi mniej I trzeba to uszanować Chodzi mi po prostu o to by każdy miał szacunek do tego co uprawia jaki kolwiek sport. Wiele osób myśli że o jeździ na gokartach to mu sie nic nie może stać... G*** prawda... Po prostu wiele ludzi nie szanuje tych którzy uprawiają mniej niebezpieczny sport... Lecz są i inni którzy nie szanują tych którzy uprawiają sporty nie bezpieczne... tak jak zaczynało sie le-parkour w moim mieście... wiele osób uważało nas za dzikusów, skoro skaczemy po murkach... (pomijając to że le-parkour to nie sport :: ) Wystarczy szanować tych którzy uprawiają JAKIKOLWIEK sport i nie nabijać sie z nich, że ten sie boi skoczyć backflipa-360 to gap Ale jednocześnie nie nabijać sie z tego że ktoś lubi robić coś bardziej odważniejszego... W dodatku, uwierz KAŻDY sport jest nie bezpieczny, jeden w większy sposób inny w mniej... Biorąc na przykład pod uwagę piłke nożną - już kilku piłkarzy zmarło na zawał mięśnia sercowego, ostatnio widziałem filmik na smogu chyba, gdzie jakiś piłkarz Arabski dostał kopa na szyje i prawdopodobnie złamany został kręgosłup i rdzeń kręgowy, zaczął się zachowywać tak jak kura której się ucina głowe (kto widział to wie, a kto nie to sie dowie Kura jeśli sie ją puści potrafi biegać przez nawet 20 minut w kółko aż umrze z wykrwawienia sie) tak samo zaczęło zachowywać sie jego ciało, zaczęło nim "rzucać" na lewo i na prawo, i chłopak sie połamał... Dlatego uwierz że KAŻDY sport jest niebezpieczny. Jeden mniej inny bardziej... CO KTO LUBI... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honey Napisano 18 Stycznia 2007 Share Napisano 18 Stycznia 2007 Po pierwsze widziałam taką kurę(ściślej-koguta) po drugie nie mówię,że jak coś jest niebezpieczne to tego nie robić( adrenalina jest fajna) po trzecie nie wyśmiewam się z niczego tylko spójrz sobie na definicję wyrazu "ekstremalny" to chyba od razu widać że nie chodzi o zwykły sport,nie? i dlaczego miałabym wyśmiewać kogoś,kto sie czegoś boi? nie ma człowieka,który się nie boi niczego(a jeżeli jest,to jest po prostu głupi i bez wyobraźni) a ta piłka nośna... też się ubrechałam... zostawię tak,bo jest śmiesznie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1929_piec Napisano 19 Stycznia 2007 Share Napisano 19 Stycznia 2007 Po pierwsze widziałam taką kurę(ściślej-koguta) po drugie nie mówię,że jak coś jest niebezpieczne to tego nie robić( adrenalina jest fajna) po trzecie nie wyśmiewam się z niczego tylko spójrz sobie na definicję wyrazu "ekstremalny" to chyba od razu widać że nie chodzi o zwykły sport,nie? i dlaczego miałabym wyśmiewać kogoś,kto sie czegoś boi? nie ma człowieka,który się nie boi niczego(a jeżeli jest,to jest po prostu głupi i bez wyobraźni) a ta piłka nośna... też się ubrechałam... zostawię tak,bo jest śmiesznie Więc wszystko wyjaśnione Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eQuadoR Napisano 19 Stycznia 2007 Share Napisano 19 Stycznia 2007 A ja jeżdżę na łyżwach Nie wiem czy wy uznajecie to za sport eXtremalny, ale ja tak. Bardzo ciężko jest np. zrobić trzy obroty w powietrzu. Żeby takiego czegoś się nauczyć trzeba się przygotować na serię kilkudziesięciu niemiłych upadków na lód. Np. ja kiedyś przebiłem sobie łyżwą nogę aż do kości. Każdy sport jest nie tylko w pewnym stopniu niebezpieczny ale i też trudny. Honey - ja też kiedyś próbowałem jeździć konno i też miałem takie uczucie jak zeszłem ze zwierzaka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 19 Stycznia 2007 Share Napisano 19 Stycznia 2007 ludzie tu się zrobił normalny temat o sporcie musicie sie kłócić i wyśmiewać o definicje sportu extremalnego?? szachy wodne z przeszkodami są extremalne!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP.J Napisano 19 Stycznia 2007 Share Napisano 19 Stycznia 2007 sFobodnie temat mozna zamknac. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi