PunkPrince Napisano 15 Sierpnia 2006 Share Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam zrobiłem sobie terrarium nie trwało to długo Mam w nim jedynie dwie roślinki jak narazie ale jak bedzie kasa to dokupie jeszcze, muszę jeszcze kupić (lub zrobić) drewnianą pokrywe ze świetlówkami i zamontować wiatraczek, najbardziaj cieszy mnie to iż całkowicie jest to zrobione bez osuszania portfela akwa dostałem ziemie przywiozłem itd oceniajcie, podziwiajcie :D:D Mam pytanie odnośnie zimowania, czy mógłbym na zime przenieść to terra na balkon i kryś je słomą ??? Czy będą miały dobrze ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 15 Sierpnia 2006 Share Napisano 15 Sierpnia 2006 wygląd i wykonanie spoko, oświetlenie fatalne, możesz już kupować Topsin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PunkPrince Napisano 15 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2006 co to topsin ??? pozatym żarówka jest dla roślin ma 60 W musze kupić świetłówki ale musze też pokrywe trzasnąć z kąś. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
junior Napisano 15 Sierpnia 2006 Share Napisano 15 Sierpnia 2006 topsin to środek na pleśnie i inne paskudztwa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 15 Sierpnia 2006 Share Napisano 15 Sierpnia 2006 ale widze ze masz tam ziemie i w ziemi zakopane doniczki, czyli tamta ziemia to nie jest torf pokrywe zrob z drewna - taka robota to przyjemnosc, docinasz i sklejasz na oswietleniu sie nie znam wiec sie nie wypowiem na ten temat. Wyglad tez mi sie podoba Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PunkPrince Napisano 15 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2006 no muchołówki zostały w swoich doniczkach z torfem, wkopałem je w ziemie, narazie tak ostawie zbacze czy przetrwają mi zime ( moje ostatnie muchołówki zmarły ) jeśli tak wymienie na torf i bedzie git Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angatti_Reef Napisano 15 Sierpnia 2006 Share Napisano 15 Sierpnia 2006 Śliczne to twoje terra, malo roślinek tylko ale i tak bardzo mi sie podoba - te ozdoby to wszystko korzenie czy też łupki?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PunkPrince Napisano 15 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2006 jeśli chodzi o ozdoby to użyłem kory z drzewa orzechowegoi jakiś kawałek drewna z sękiem, do tego jeszcze mech. a mało roślinek dlatego że niemam kasy jak narazie pozatym obawiam sie zimownania... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 16 Sierpnia 2006 Share Napisano 16 Sierpnia 2006 ma zastrzezenia co do tej ziemi... czy roliny mają z nią kontakt ? (szczególnie przy podlewaniu ?) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PunkPrince Napisano 16 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2006 nie niemają, stoją sobie w doniczkach z torfem jedyny kontakt to przez liście które leżą na ziemi, mam jednak mały problem z podlewaniem, na dnie mam kamyczki, leje wode po ściankach i niebardzo wiem czy muchołówki mają dostęp do wody, jest jakiś inny ciekawszy i efektowniejszy sposób ? Myślałem zeby doniczki wstanić do miseczek puźniej do ziemi, przysypać ziemią i lać bezpośrednio do podstawek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodman89 Napisano 16 Sierpnia 2006 Share Napisano 16 Sierpnia 2006 Wbij jakas rurke tak zeby dotykala kamyczkow i przez nia lej wode i wtedy nei powinno byc chyba problemow, a jak nie wiesz czy mucholowki maj dostep do wody to odkop troche i przesun kamyki. Wloz doniczke z mucholowka tak zeby dotykala spodu akwarium i obok nasyp troche kamykow. Wtedy bedziesz mial pewnosc ze maja dostep do wody. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PunkPrince Napisano 17 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2006 no wreszcie sie dorobiłem pokrywy siódme poly przelane teraz został mi montarz wiatraka ( mam już zalatwione tylko czekam na niego) i oświetlenie, jakie mi polecacie konkretnie to chodzi mi o świetlówke, jaka moc (Watt) jaka marka, jaki rodzaj bdzie dobry dla muchołówek, ewentualnie moze dożuce sarracenie purpuere do tego terra ???? fotecky pokrywy : oooo przyszedł ojciec z roboty i przyniósł mi kilka gadżetów do moich dzieci Wytrzasną wiatraczek : jak narazie jest przymocowany lepcem do szybki ( :: ) niemam pojęcia jak wyciąć otwór w szybie ale działa spoko, tylko wydaje mi sie że jeden to mało... akwa mam 80cm długość i 30 szerokośc chyba ze drugi zrobie B) mam też świetlówke (prowizorke) 11 W z tzw "białym" światłem, musze kupić jakaś w nepenti chyba tylko narazie to trzasnąć musze tą oprawke do świetlówki w końcu moje terra budzi sie do życia tylko musze zakupić roślinki, a cieszy mnie to ze to będą jedyne koszty tego terra Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marx Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 No ladne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 20 Sierpnia 2006 Share Napisano 20 Sierpnia 2006 no elegancko, nie ma to jak porzadnie zrobiona samorobka i z tym sie kazdy zgodzi z tym wycieciem otworu w szybie moze byc problem, ja chcialem wyciacc maly kwadracik na wentylator w rogu szyby, i przy probie lamania pekla mi polowa szyby... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happysad Napisano 20 Sierpnia 2006 Share Napisano 20 Sierpnia 2006 Szklarz w pare minut by sobie poradził... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi