pawel-kr Napisano 31 Stycznia 2006 Share Napisano 31 Stycznia 2006 Muchołówkę mam od pół roku i właśnie zaczęła kwitnąć. Gdzieniegdzie czytałem że z tego po ucięciu można wychodować roślinki. Czy to prawda? A jeśli nie to co mogę zrobić z tym pędem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 31 Stycznia 2006 Share Napisano 31 Stycznia 2006 pociąć położyć na ziemi dac dużą wilgotność i urośnie mała muchołowka<moze> lub wyrzucic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiio Napisano 31 Stycznia 2006 Share Napisano 31 Stycznia 2006 JA z kolei słyszalem, ze mozna ped po prostu jak zwykla galazke wloczyc do wody i moze cos z tego bedzie. P.S. z reguly rozmnazanie muchołówki przez ped kwiatowy nie przynosi efektow, ale czasem sie udaje... powodzenia! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel-kr Napisano 31 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2006 Wypróbuje obie metody. Jak coś wyjdzie to napiszę... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 31 Stycznia 2006 Share Napisano 31 Stycznia 2006 U mnie też wyrusł kwiat ale go uciołem a teraz załuję że wcześniej się o tym niedowiedziałem =( Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel-kr Napisano 3 Lutego 2006 Autor Share Napisano 3 Lutego 2006 A ile jednorazowo może mieć pędów??? Chce wiedzieć aby móc poeksperymentować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmandi Napisano 3 Lutego 2006 Share Napisano 3 Lutego 2006 a mi się udało rozmnożyć muchołówkę z pędu kwiatowego- pociołem go na 2-3 cm odcinki i trzymałem cały czas na wilgotnej chusteczce, w szczelnie zamkniętym, plastikowym pojemniku dopóki nie puściła malutkich listków; metoda bardzo żmudna i zanim się osiągnie duże muchowówki to miną nawet lata :? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 3 Lutego 2006 Share Napisano 3 Lutego 2006 Gratulacje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozoree Napisano 3 Lutego 2006 Share Napisano 3 Lutego 2006 a mi się udało rozmnożyć muchołówkę z pędu kwiatowego- pociołem go na 2-3 cm odcinki i trzymałem cały czas na wilgotnej chusteczce, w szczelnie zamkniętym, plastikowym pojemniku dopóki nie puściła malutkich listków; metoda bardzo żmudna i zanim się osiągnie duże muchowówki to miną nawet lata :? a ile trzymales je w tym pojemniczku? w jakiej temepraturze i jak dlugo je oswietlales? mozna prosic o szczegoly? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 3 Lutego 2006 Share Napisano 3 Lutego 2006 no własnie tez poprosze o szczegułu bo moja si.e obudziął i chce zakwitnąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmandi Napisano 5 Lutego 2006 Share Napisano 5 Lutego 2006 a ile trzymales je w tym pojemniczku? w jakiej temepraturze i jak dlugo je oswietlales? mozna prosic o szczegoly? nie pamiętam ile to czasu trwało, bo było to chyba 4 lata tamu; na pewno nie oświetlałem i za bardzo się tym nie przejomwałem- po prosty wyrosło; opis jest też w numerze 9/2001 Kwietnika Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzi Napisano 5 Lutego 2006 Share Napisano 5 Lutego 2006 To ja chetnie poczytam (s.bugaj@wp.pl) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shin Napisano 5 Lutego 2006 Share Napisano 5 Lutego 2006 Ja tez bym chetnie zerknal okiem (shin887@o2.pl) . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Rybak Napisano 5 Lutego 2006 Share Napisano 5 Lutego 2006 też jestem chętny < rybcia_m@gazeta.pl > Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozoree Napisano 5 Lutego 2006 Share Napisano 5 Lutego 2006 trbn@interia.pl <<< poprosze o ten skan dziekuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi