mentos Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 ja do największej zdobyczy upolowanej przez samą muchołówke zaliczam uwaagaa....... OWOCÓWKE ( to moja pierwsza XS miejsce bitwy: łazienka... ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1991 Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 Moja muchołówka starwiła 4 cm drzownice. (Troszke pomogłem) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloodman89 Napisano 8 Października 2006 Share Napisano 8 Października 2006 Moja mucholowka zjadla 4 cm gasienice (tez jej troiche pomoglem), ale to byl godny przeciwnik. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 8 Października 2006 Share Napisano 8 Października 2006 Moja muchołówka zjadła małą pszczołe to nie była osa bo mój dziadek jest pszczelarzem i powiedział mi że to jest pszczoła Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoBi Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Moja właśnie wcina .... to moja pierwsza roślinka i miała narazie 2 posiłki z czego 1 (owocówka) uciekł, a drugi (dość duża mucha ok. 1 cm) właśnie złapała z moją pomocą 1 posiłek.... 2 posiłek .... (największy) ..... Zdjęcia chyba też nie wyszły najgorzej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Moja muchołówka starwiła 4 cm drzownice. (Troszke pomogłem) A nie dżdżownicę ? Co to jest drzownica ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoBi Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 A ja jestem ciekaw w czym jej "pomógł" przeżułes jej tą dżdżownicę czy jak ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tientomato Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Hrhrh, moja muchołówka trawi właśnie duużą muche, aż za duża jest - wystaje kawałek głowy i pewnie za niedługo pułapka uschnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArthasPL Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Ja uważam że sie nie opłaca dawać dużych much muchołówkom, bo najczęściej powoduje to uschnięcie pułapki. Moja muchołówka złapała ze 3 mniejsze muchy, przy czym bez problemu je strawiła, i w tej chwili z jednego miejsca puszcza 5 pułapek na raz! jak dorwę aparat to zrobię zdjęcie Lepiej żeby strawiła 3 mniejsze muchy i dostała kopa, niż dostała 1 dużą muchę i straciła pułapkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n@uRiQo. Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Moja zato trawi jedna "owocówke" bo narazie jest na diecie Btw, tak jak ArthasPL wole zeby zjadła 3 małe niz 1 duża ktora jej zaszkodzi i polapka zwiednie ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 12 Października 2006 Share Napisano 12 Października 2006 ale jak zje 3 małe to pułapka nie będzie się już nadawała do użytku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArthasPL Napisano 13 Października 2006 Share Napisano 13 Października 2006 A kto powiedział że muchy musi dostawać tylko do 1 pułapki? i jakbyś na to nie popatrzył, to kiedy taka zwykła mucha dostarczy mniej "kalorii" niż 1 czy 2 owocówki ( ten temat był pare razy poruszany, warto poszperać na forum ). Z tego co pamiętam, to taka mucha to w zasadzie sam chitynowy pancerz który nie jest trawiony. No i zauważ że jak dasz 1 dużą muchę to jest bardzo duże ryzyko ze to będzie ostatni posiłek tej pułapki... i zwykle nawet na fotosyntezę się nadawać nie będzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 30 Października 2006 Share Napisano 30 Października 2006 U nas przez wiosne i lato rosliny stoja na zewnatrz i najczesciej ich lupem padaja osy, pajaki i muchy rzecz jasna. Raz pomoglem w ucieczce jednej zabce, ktora miala pecha i wskoczyla do gianta. Motyle tez uwalniam, bo i nie sa jakims konkretnym pozywieniem i ich szkoda. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi