Skocz do zawartości

[DOKARMIANIE] - szczypawice, żuki i inne.

Boloyoung

Rekomendowane odpowiedzi

Probowaliscie podac kiedys swojej mucholowce do zjedzenia szczypawke? :ninja: Ja przed chwila mojej zapodalem i jestem ciekaw czy ja strawi bo ma ona dosc gruby pancerzyk :) Tak ogolnie teraz zaczalem sie zastanawiac czym oprocz much, os itd mozna karmic mucholowki? A co Wy swoim wrzucacie?

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 37
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

mysz, jakis wrobel, kot jak sie nawinie a tak powazne to mam sadzonke xs regular form wiec raczej nie eksperymentuje z szczypawkami etc, narazie zauwazylem ze przez 2 dni kiedy wystawialem sadzonke na slonko to zlapala 4 male muszki (wielkosciowo owocówki :)) wiec jestem zadowolony, teraz rosnie jak na drozdzach i ze srodka wyrastaja juz grube piekne listki z wiekszymi pulapkami :)

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, muchołówka może mieć problemy z owadami lub innymi robactwami z pancerzykami, po zapodaniu takiej pułapka może poprostu zgnić, u mnie wystarczyło że dałem jej dużą muchę, a pułapka padła, więc z takimi rzezcami nie eksperymentuje.

Odnośnik do odpowiedzi

szczypawice można dawać, wiem bo u mnie pełno tego na zewnątrz chodzi i jest to główne danie moich roślin. Nikiedy jakaś wystawi głowę z pułapki i ta gnije, ale rzadko.

Odnośnik do odpowiedzi

To jest chleb powszedni moich kapturnic i muchołowki(same je sobie łapią). A ja osobiście mam uczulenie na ich ukąszenie, wyglądam później jak krowa, powstają mi na skórze wielkie różowe place, które później brązowieją no i bez maści i zastrzyku się nie obejdzie :( Dlatego cieszę się jak widze je w pułapkach.

///edit: macwolx///

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba dobrze dla mojej mucholowki ze powstal ten temat bo chcialem ja podkarmic wlasnie zuczkami bo mam ich pelno przed domem ale widze ze nie sa najlepszym pozywieniem. na szczescie much mam dostatek co zawdzieczam niedaleko mnie polozonej stadninie koni :P hehe

Odnośnik do odpowiedzi

JA ostanio nakarmiłem taka duużą mucha, no i pajakiem. Choc pajaki moja mała nie za bardzo lubi(dlugo trawi).

Poza tym mam problem z nakarmieniem roslinki bo u mnie nie ma much i robakow w mieszkaniu wiec musze sie naszukac zanim czyms ja nakarmie.

Odnośnik do odpowiedzi

There is no evidence that they transmit disease or otherwise harm humans or other animals, despite their nickname, Pincher bug.

a wiec to wszystko bullshit, szczypawki nie szczypia ;p (ale podobno wchodza do ucha i skladaja jajka w mozgu)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.